Prettig leven zonder contactlenzen, bril of leesbril.
dr. Binkhorst Eye Center
Klik hier voor meer reacties van patiënten

Leesbrilcorrectie

De meeste personen tussen de 40 en 50 jaar zullen te maken krijgen met ouderdomsverziendheid en een leesbril moeten gaan dragen. Sinds enkele jaren zijn er verschillende behandelmethoden waarmee het dragen van een leesbril overbodig wordt. Dr. Binkhorst Eye Center biedt u de mogelijkheden van multifocale lensimplantatie.

Voor wie is het geschikt:

Multifocale lensimplantatie:

Het implanteren van multifocale kunstlenzen kan al bij personen vanaf 45 jaar, en is daarmee momenteel bij een breed publiek. De lenzen zijn in alle mogelijke sterktes verkrijgbaar en ook personen met (hoge) cylindersterktes kunnen prima geholpen worden met deze techniek.

Werkwijze:

Voor de behandeling
Tijdens een quickscan of vooronderzoek wordt meteen duidelijk of uw ogen in aanmerking komen voor een leesbrilcorrectie en welke behandelmethode kan worden toegepast. Bij een positieve uitslag van het vooronderzoek kan er een afspraak gemaakt worden voor een behandeling. Tussen het vooronderzoek en de behandeling zit altijd minimaal 1 week en de gegevens van het vooronderzoek zijn maximaal een half jaar geldig.

Behandeling:

De multifocale lensimplantatie gebeurt poliklinisch en duurt ongeveer 30 minuten. Zodra uw oog verdoofd is, wat gebeurd met een druppel verdoving, maakt de oogchirurg minuscule gaatjes (deze genezen snel en zonder hechtingen) in de rand van het hoornvlies. Uw eigen ooglens wordt verwijdert en de multifocale kunstlens wordt ingebracht en gepositioneerd. De zachte opgerolde lens wordt met uiterste precisie in uw oog aangebracht en achter de iris geplaatst. Er wordt één oog per ingreep behandeld, het andere oog wordt normaliter één week later behandeld. Deze behandelingen vinden niet plaats in Terneuzen, maar in de daarvoor speciaal uitgeruste operatiekamer van onze oogchirurgen in Drongen (België). De quickscan, het vooronderzoek en alle nacontroles vinden wel plaats in Terneuzen.

Na de behandeling:
Na de behandeling krijgt u uitleg over de oogdruppels die u de eerste periode na de behandeling moet gebruiken. Ook krijgt u enkele richtlijnen mee waar u de eerste periode op moet letten. Daarna mag u naar huis, waarna wij aanraden een aantal uren rust te nemen. Zowel na het vooronderzoek als na de ooglaserbehandeling mag u niet zelf autorijden. De dag na de behandeling verwachten wij u terug in onze kliniek voor controle.

Kosten:
 De kosten van multifocale lensimplantatie is afhankelijk van de type lens die voor u het meest geschikt is, dit wordt duidelijk na het vooronderzoek. Klik hier voor een overzicht van de tarieven en kortingstarieven. Verzekerden van CZ, OHRA en Delta Lloyd ontvangen bij ons korting op de behandeling. Vraag bij uw zorgverzekering altijd of u recht heeft op een vergoeding voor refractiechirurgie, dit kan afhankelijk zijn van zorgverzekeraar en verzekeringspakket.

Meer informatie over ooglaseren vindt u terug in de verschillende hoofdstukken op onze website, of klik hier voor de meest gestelde vragen. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen voor vragen en informatie!

Contact

Impressie

Korte impressie

Klik hierboven voor een korte impressie van dr. Binkhorst Eye Center.

Brochure