Prettig leven zonder contactlenzen, bril of leesbril.
dr. Binkhorst Eye Center
Klik hier voor meer reacties van patiënten

Lasergestuurde lensimplantatie met het Catalys Precision Laser System™

Bij dr. Binkhorst Eye Center kunt u uw lensvervangende operatie nog veiliger, sneller en preciezer laten verlopen door te kiezen voor een operatie met het Catalys Precision Laser System™. Hiermee kiest u, welliswaar tegen een meerprijs, voor de allerbeste techniek die momenteel mogelijk is.

Deze exclusieve lasergestuurde lensvervangende operatie wordt vanaf zomer 2014 nu ook bij dr. Binkhorst Eye Center uitgevoerd, na bewezen successen in Amerika, Japan en Duitsland. De behandeling combineert een FemtoSecond laser, 3D-beeldvorming, geavanceerde software en innovatieve functies die de operatie nog nauwkeuriger en preciezer maakt dan iedere andere vergelijkbare operatiemethode.

 

Hoe werkt Catalys™

Traditioneel wordt bij een lensvervangende operatie door de oogchirurg handmatig een incisie gemaakt, het voorkapsel geopend en de natuurlijke lens vergruisd. Daarna wordt een kunstlens in de kapselruimte geïnjecteerd.
Catalys™ biedt een aangepaste procedure en wordt ingezet om met uiterste precisie de meest uitdagende handelingen van een lensvervangende operatie lasergestuurd uit te voeren.

De behandeling bestaat feitelijk uit 3 stappen, welke hieronder worden omschreven:

Stap 1.
De laser maakt een kleine incisie in het hoornvlies (een opening in het oog die toegang biedt tot de lens).

Stap 2.
De laser maakt een ronde incisie in het kapsel van de ooglens waarin de kunstlens geplaatst wordt, dit wordt door de laser nauwkeuriger gedaan dan bij een handmatige incisie mogelijk is. (Dit wordt ook wel het uitvoeren van de Capsulorhexis genoemd)

Stap 3. 
De lensfragmentatie, waarbij de te vervangen lens door de laser wordt vergruist).

 

Video (Engelstalig) waarin de techniek wordt uitgelegd:

 

U kiest met Catalys™ voor:

Exclusief maatwerk en ongeëvenaarde precisie

Ieder oog is uniek in grootte, diepte en kromming. De geavanceerde 3D-beeldtechnologie van de Catalys™ maakt een 3D-kaart van het oog, zodat er een individueel behandelplan opgesteld kan worden. De Catalys™ laser realiseert incisies die accuraat zijn op tienden van microns. Ter beeldvorming: een menselijke haar heeft een gemiddelde doorsnede van 85 micron. Zo stelt de Catalys™ de chirurg in staat de incisie en de Capsulorhexis tot tien keer nauwkeuriger uit te voeren. Deze verhoogde nauwkeurigheid verbetert het resultaat van de lensvervanging.

Optimale veiligheid
De geavanceerde Catalys™ 3D beeldsturende software stelt zeker dat de laserpulsen alleen binnen het beoogde behandelgebied terechtkomen en de omliggende gebieden beschermd worden. Bovendien maakt de Catalys™ een breukpatroon in de natuurlijke lens zodat deze effectiever vergruisd en verwijderd kan worden. Dit biedt twee belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele methode: Er vinden minder handgestuurde acties met mechanische instrumenten plaats en er is beduidend minder ultrasone energie nodig bij de procedure. Eventuele lange termijn effecten van ultrasone energie op het oog worden hiermee aanzienlijk beperkt. Een wenselijke ontwikkeling, zeker gezien het feit dat steeds meer mensen op jongere leeftijd overgaan tot lensimplantatie.

Snelheid en comfort
Catalys™ vereist een zorgvuldige voorprogrammering van iedere individuele behandeling en maakt het mogelijk de natuurlijke lens computergestuurd te vergruizen. Dit verzekert de patiënt van maximaal comfort: Dankzij de nieuwste technologieën die gebruikt worden in de Catalys™ methode kan niet alleen de procedure als geheel met optimale precisie worden uitgevoerd, de laserbehandeling zelf neemt slechts drie minuten in beslag waardoor ook de totale procedure aanzienlijk wordt verkort.

Contact

Impressie

Korte impressie

Klik hierboven voor een korte impressie van dr. Binkhorst Eye Center.

Brochure