Prettig leven zonder contactlenzen, bril of leesbril.
dr. Binkhorst Eye Center
Klik hier voor meer reacties van patiënten

Vervanglenzen 

Wat zijn vervanglenzen?

Zoals de naam al aangeeft, is hier sprake van een lensvervanging waarbij uw natuurlijke ooglens wordt vervangen door een kunstlens. Een andere naam voor deze behandeling is PRELEX (Presbyopic Lens Exchange) of RLE (Refractive Lens Exchange). De ingreep is vergelijkbaar met een cataract operatie (staaroperatie), een behandelingsvorm die al decennia lang veilig en veelvuldig wordt toegepast.


Wie komt in aanmerking voor vervanglenzen?

Lensimplantatie met vervanglenzen kunnen een oplossing bieden indien:

  • U voldoet aan de algemene voorwaarden, maar ooglaseren is bij u niet mogelijk
  • U bent jonger dan 55 jaar, verziend (plus sterkte), maar voorzetlenzen zijn bij u niet mogelijk
  • U bent ouder dan 55 jaar
  • Uw oogafwijking is groter dan -3.00 of +1.00 dioptrie
  • Er is bij u staar geconstateerd.Verschillende typen vervanglenzen:

Er is een breed assortiment aan vervanglenzen, waarmee u ook op oudere leeftijd zonder bril of contactlenzen scherp kunt zien. De meest gebruikte vervanglens is de multifocale kunstlens, deze corrigeert het zicht op verschillende afstanden tegelijk.

Het verschil tussen de vervanglenzen zit vooral in het zicht op de verschillende afstanden. Namelijk; dichtbij, de tussenafstand én veraf. Het is daarom belangrijk om tijdens het vooronderzoek uw persoonlijke situatie en uw verwachtingen te bespreken met de oogarts. De oogarts bepaalt vervolgens samen met u welk type vervanglens het beste resultaat geeft in uw eigen dagelijks leven.

Ook als u ouder bent dan 50 jaar en u heeft leesklachten, is er veel mogelijk door middel van een lensvervanging. Tevens is het mogelijk om in geval van staar (indien dit bij u is geconstateerd), te kiezen voor lensimplantatie in onze kliniek. 


Kom langs voor een gratis en vrijblijvende Quickscan

Tijdens een gratis Quickscan, voeren we een twintig minuten durend onderzoek uit, waarbij we aan de hand van verschillende metingen kunnen bepalen of u baat zult hebben bij lensvervanging, of een andere mogelijkheid van ooglaseren of lensimplantatie.

Geïnteresseerd?

 

 

(Filmpje over multifocale vervanglenzen) 

Contact

Impressie

Korte impressie

Klik hierboven voor een korte impressie van dr. Binkhorst Eye Center.

Brochure