Prettig leven zonder contactlenzen, bril of leesbril.
dr. Binkhorst Eye Center
Klik hier voor meer reacties van patiënten

Voorzetlenzen

Wat zijn voorzetlenzen?

Voorzetlenzen worden in het oog, vóór de eigen lens geplaatst. Uw eigen lens blijft behouden en uw ogen worden uiterst nauwkeurig gecorrigeerd op scherpte. Deze behandeling wordt doorgaans uitgevoerd bij mensen met een leeftijd onder de 55 jaar, waarbij een ooglaserbehandeling niet mogelijk is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar doorgaans heeft dit te maken met een te sterke afwijking.


Wie komt in aanmerking voor voorzetlenzen?

Lensimplantatie met voorzetlenzen kan een oplossing bieden indien:

 • U voldoet aan de algemene voorwaarden, en ooglaseren is niet mogelijk
 • U bent jonger dan 55 jaar
 • U heeft een oogafwijking dit ligt tussen de -8.00 en -20.00, of tussen de +2.00 en +14.00, of die maximaal 7.50 dioptrie is in geval van een cilinderafwijking.


Verschillende soorten voorzetlenzen:

Binnen onze kliniek werken we met twee soorten voorzetlenzen:

 • Artisan lens

  Dit is een voorkamerlens die met twee ‘klauwtjes’ wordt vastgezet aan het regenboogvlies. Hiervoor schuiven wij het lensje door middel van een sneetje in de rand van het hoornvlies nauwkeurig in het oog. 

  Artisan

  (Artisan lens)

   

 • ICL lens 

Dit is een soort contactlensje dat opgerold in het oog wordt gebracht. Het zweeft als het ware bovenop de eigen ooglens achter de pupil. Nadien kan de eventuele restfractie bijgelaserd worden met de ooglaserbehandeling LASIK. Deze voorzetlenzen zijn de enige vorm van omkeerbare refractiechirurgie.

ICL

(ICL lens)


 

Kom langs voor een gratis en vrijblijvende Quickscan

Tijdens een gratis Quickscan, voeren we een twintig minuten durend onderzoek uit, waarbij we aan de hand van verschillende metingen kunnen bepalen of u baat zult hebben bij voorzetlenzen, of een andere mogelijkheid van ooglaseren of lensimplantatie.

Geïnteresseerd?

Contact

Impressie

Korte impressie

Klik hierboven voor een korte impressie van dr. Binkhorst Eye Center.

Brochure