Prettig leven zonder contactlenzen, bril of leesbril.
dr. Binkhorst Eye Center
Klik hier voor meer reacties van patiënten

Nieuws

Reisverslag Myanmar

Reisverslag - Humanitaire missie Myanmar


geschreven door: Dr. Fernand De Wilde

Vertrek

In het vroege ochtendgloren vertrekken 3 oogartsen (Dr. Dirk Verelst, Dr. Fernand De Wilde en Dr. Kathleen Leroux) en 1 oogarts-verpleegkundige (Chris Wille) op 24 maart naar Myanmar. Samen met een team van plastische chirurgie is deze See&Smile missie 18 man sterk!

Aankomst in Myanmar

Na een intense reis van 30 uur (en een tijdsverschil van 5,5 uur) komen we de volgende avond aan in het hotel in het dorp Hpa-An. Kort na aankomst gaat het team alvast op verkenning naar het remote ziekenhuis te Lambwe, op ongeveer een uurtje reisafstand. Daar aangekomen wordt ons materiaal uitgepakt (zo’n 5 grote koffers) en de operatiekamer wordt alvast in gereedheid gebracht. Van de 4 microscopen die ons werden beloofd, zijn er reeds twee in gebruik door het lokale team van artsen. Maar geen probleem, met 1 OK en 2 microscopen kunnen we ook al aan het werk. De hitte en het gebrek aan airco zijn een uitdaging, maar we kunnen alvast besparen op onze operatieschorten aangezien het veel te warm is!

Opereren in extreme omstandigheden

De lokale oftalmoverpleegkundige Mimi staat, evenals voorgaande bezoeken aan het gebied, opnieuw in voor de organisatie. Een taak die ze vol overgave op zich neemt.  Ze zorgt ook voor de screening van de patienten en pre-operatieve testen. Ook de vitreoretinale chirurg op rust, Professor Aung, draagt zijn steentje bij door de postoperatieve controles op zich te nemen. “Mooi geopereerd Fernand!” klinkt het.Nadat we eindelijk op tempo zijn gekomen, wordt meegedeeld dat het te warm is. Door een hittegolf in de regio zal de missie worden stopgezet, aangezien er enkele ‘heat-stroke’ incidenten bij patiënten werden gemeld. Jammer, want de vraag naar oogzorg is er enorm!

Tijd voor ontspanning

Gezien de collega’s van plastische chirurgie nog voldoende werk hebben in Hpa-An, zijn wij als team van oogartsen dus een dagje werkloos. We maken van de nood een deugd en trekken er met de mountainbike en een knappe gids op uit. Eventjes fietsen, is het plan…
Wanneer we enkele uren later aankomen aan de Sadan Cave, houdt Daphne (onze fotografe en reporter ter plaatse) het voor gezien; het is te intens en te warm! Wij fietsen met de overgebleven groep nog een 40-tal kilometer verder aan een stevig tempo en eindigen met een welverdiend plonsje in een natuurlijke bron en een heerlijk sapje op een gezellig terrasje in de schaduw.

Naar de tweede locatie: Oak-Pho

Op dag 4 worden we overgebracht naar Oak-Pho, een plaatsje 300 km ten noorden van Yangon. Na een slopende rit van 12 uur, weliswaar opgefrist met een bezoek aan de Golden Rock (een bedevaartsoord voor de boeddhisten), komen we toe in Oak-Pho rond 20.00 uur lokale tijd. De volgende dag vliegen we er weer in met het screenen van een 80-tal patienten: ongeveer de helft komt in aanmerking voor cataractchirurgie. De twee daaropvolgende dagen wordt er hard gewerkt. Wanneer we op onze laatste dag de post-ops controleren, komen er onverwacht nog 4 cataract patiënten bij. Met plezier opereren we deze laatste patiënten, die nog enkele extra glimlachen opleveren.

Fantastische ervaring 

Wat een fantastische ervaring, blinden terug het licht schenken! In totaal opereerden we als team 118 patienten en deden ook nog verschillende laserbehandelingen. We keren met een voldaan gevoel terug naar huis met een tussenstop in Yangon…

Vanaf maandag sta ik vol energie weer klaar in Terneuzen, om in het Dr. Binkhorst Eye Center de werkzaamheden te hervatten!

 

Fernand De Wilde

 

 

 

 (foto: Dr. Fernand De Wilde (in blauw), aan het werk in Myanmar)

 

  (foto: Dr. Fernand De Wilde aan het werk in Myanmar)

 

 (foto: We ontkwamen er niet aan om met lokale kleding op de foto te gaan)

Oogartsen op humanitaire missie in Myanmar

Morgen (24 maart) vertrekken onze oogartsen dr. Fernand De Wilde en dr. Dirk Verelst opnieuw voor een humanitaire missie richting Myanmar, samen met een team van medisch specialisten vanuit de stichting See & Smile vzw.

Onze doelstelling is om patiënten met cataract of lensvertroebeling te opereren. Dit zijn operaties die men in dat gebied zelf niet kan uitvoeren en kan bekostigen. Ook zullen we andere oogziekten behandelen, zoals glaucoom en infectieziekten.

Naast het inzetten van ons specialisme, proberen we onze medische kennis en ervaring ook over te brengen op lokale artsen!

 

(foto: See & Smile vzw, missie Myanmar 2012)

Dr. Binkhorst Eye Center aanwezig tijdens ESCRS Congres te Kopenhagen.Van zaterdag 10 september tot en met dinsdag 13 september a.s. zijn we met ons gehele team aanwezig bij het ESCRS-congres in Kopenhagen.
Dit meest toonaangevende congres in Europa op gebied van refractiechirurgie geeft ons jaarlijks veel kennis en nieuwe inzichten, waardoor we blijvend in staat zijn om de beste oogzorg te verlenen!


In verband hiermee is onze kliniek uitzonderlijk gesloten op maandag 12 en dinsdag 13 september 2016. Vanaf woensdag 14 september a.s. zijn we terug aanwezig en bereikbaar.

Behandeling van droge ogen

 

Droge-ogen


Dr. Binkhorst Eye Center biedt als een van de eerste klinieken in Nederland en België een behandeling én een oplossing voor droge ogen aan, in samenwerking met Eyecenter Latem.
Een uniek concept waarbij we u behandelen bij uw problemen rondom droge ogen.

Voor meer informatie klik hier.

Artikel in Vivace Magazine

We staan met een reportage in het allernieuwste Vivace magazine!
Hier zijn we natuurlijk best een beetje trots op.....

Heb je het magazine niet ontvangen? 
Kijk hier voor de online versie: http://issuu.com/quaeris/docs/vivace_2015-12_web

 

 

Dr. Binkhorst Eye Center in de media met SMILE en CATALYS!

De revolutionaire oogzorg die Dr. Binkhorst Eye Center biedt, wordt ook opgemerkt door de media!

Onderstaand artikel verscheen op 23 september 2015 in weekkkrant De Bode, welke verspreid wordt in Walcheren, Noord-Beveland en Zuid-Beveland.

Met name onze nieuwste technieken SMILE ooglaseren en CATALYS werden nader toegelicht.
Heeft u hier meer vragen over? Neem gerust contact met ons op!

 

Dr. Fernand de Wilde spreker op internationaal symposium

 

 

Jaarlijks organiseert Carl Zeiss Meditec een medisch symposium over de allerlaatste ontwikkelingen en innovaties met betrekking tot ooglaseren op Europees niveau. 

Tijdens dit wetenschappelijk evenement ligt de focus op het uitwisselen van informatie en ervaring over alle type ooglaserbehandelingen zoals PRK, LASIK en ReLEx SMILE.


Als vooraanstaand oogarts in refractiechirurgie werd Dr. Fernand De Wilde, verbonden aan het Dr. Binkhorst Eye Center, dit jaar uitgenodigd om in Florence zijn expertise, ervaring en wetenschappelijke resultaten te delen met zijn collega oogartsen.


We zijn trots om ook op deze manier onze kennis te kunnen delen op een internationaal podium.

 

 

Interview met Dr. Fernand De Wilde over zijn ervaringen met ReLEX Smile: (Engelstalig)


Dr. Binkhorst Eye Center verhuist naar Terneuzen!

Met ingang van 1 september 2014 verhuist het Dr. Binkhorst Eye Center naar Terneuzen, waar wij ons vestigen aan de Verlengde van Steenbergenlaan 29 in het pand van nieuwe medisch centrum Zeeland Kliniek.

Onze oogkliniek is de enige in Zeeland gevestigde kliniek met gespecialiseerde refractiechirurgie, dit zorgt voor patiënten uit de gehele provincie en zelfs buiten de provinciegrenzen. Het verhuizen van Oostburg naar Terneuzen zorgt voor een centralere ligging in de regio. Hiermee zijn we voor veel van onze patiënten beter en sneller bereikbaar, uiteraard met behoud van dezelfde kwaliteit en ervaring die men al 12 jaar van ons gewend is.

We zijn erg tevreden met de nieuwe locatie aan de Verlengde van Steenbergenlaan. Naast de centrale ligging en goede bereikbaarheid ontvangen we onze patiënten  in een moderne en professionele omgeving van dit nieuwe medisch centrum,  die voldoet aan de maatstaven van onze kliniek.

Dr. Binkhorst Eye Center is op deze nieuwe locatie helemaal klaar voor de toekomst.  Zo wordt er geïnvesteerd in de modernste apparatuur en behandeltechnieken.  Een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwste ‘state-of-the art’ ooglaserbehandeling SMILE van leverancier Carl Zeiss, waarbij gebruik gemaakt wordt van de allerlaatste wetenschappelijke ontwikkelingen die het maken van een ‘flap’ overbodig maakt. Deze SMILE-laserbehandeling is een veel gevraagde techniek momenteel, we zijn trots dat we bij de eerste klinieken in Nederland behoren die deze techniek kunnen toepassen.

Voor informatie kunt u blijvend contact met ons opnemen via telefoonnummer 0117-440390 of per mail via info@eyecenter.nl 

Nieuw: Lasergestuurde lensimplantatie met het Catalys Precision Laser System™

Sinds deze zomer werkt het Dr. Binkhorst Eye Center met de allernieuwste behandeltechniek op gebied van lasergestuurde lensimplantaties, namelijk met het Catalys Precision Laser System™.

Met deze operatietechniek wordt een lensvervangingsoperatie nog veiliger, sneller en preciezer uitgevoerd dan in het verleden mogelijk was. Dit kan door vrijwel alle handelingen lasergestuurd uit te voeren met een ongeëvenaarde precisie.

Deze exclusieve operatiemethode is succesvol bewezen in Amerika, Japan en Duitsland en wordt nu ook door onze kliniek uitgevoerd.

Voor meer informatie over deze behandelmethode, klik hier.

Uiteraard kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen op telefoonnummer 0117-440390 of per e-mail: info@eyecenter.nl 

 

Kortingsregeling voor BGZC verzekerden.

dr. Binkhorst Eye Center heeft ook in 2014 kortingsafspraken met Stichting BGZC.

 

 

 

 

 

 


Dit betekent dat er korting gegeven wordt aan Avéro Achmea verzekerden via Stichting BGZC. Deze kortingen worden gegeven op ooglaserbehandelingen en lensimplantaties en worden direct in mindering gebracht op de factuur van dr. Binkhorst Eye Center B.V.

Hoe te handelen:

Toon bij aanvang van het vooronderzoek uw Avéro Achmea zorgpas aan de secretaresse van het dr. Binkhorst Eye Center en maak daarbij kenbaar dat u verzekerd bent via Stichting BGZC. Dr. Binkhorst Eye Center verifieert vervolgens e.e.a. bij Witte-Boussen Assurantiën B.V.

De kortingen:

  • Vooronderzoeken: 15% korting op het totaalbedrag

  • Ooglaserbehandelingen: 15% korting op het totaalbedrag

  • Lensimplantaties: € 200,- korting per oog


Ook CZ-verzekerden kunnen aanspraak maken op kortingen bij dr. Binkhorst Eye Center op vertoon van hun zorgpasje en hebben daarnaast eventuele vergoedingsmogelijkheden  vanuit hun aanvullende Plus-, Top-, Jongeren of 50+ verzekering.

Klik hier voor meer informatie over onze tarieven en kortingen of neem telefonisch contact met ons op.

Ook kunt u voor vragen over de afspraken met BGZC contact opnemen met Witte-Boussen Assurantiën B.V., afdeling Zorg. Telefoon: (0115) 61 83 44. E-mail: zorg@witteboussen.nl

Contact

Impressie

Korte impressie

Klik hierboven voor een korte impressie van dr. Binkhorst Eye Center.

Brochure