Prettig leven zonder contactlenzen, bril of leesbril.
dr. Binkhorst Eye Center
Klik hier voor meer reacties van patiënten

Ooglaserbehandeling

Een populaire vorm van refractiechirurgie is ooglaseren. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn het is om lens- of brilvrij door het leven te gaan. Een ooglaserbehandeling kost relatief weinig tijd en is volledig pijnloos. Tijdens een ooglaserbehandeling verwijdert de laser een microscopisch laagje van het hoornvlies door middel van laserpulsen. Op deze manier wordt de vorm van het hoornvlies zodanig aangepast dat er geen sprake meer is van een refractieafwijking.

Voor wie is het geschikt:
Ooglaseren is geschikt voor de meeste personen met een refractieafwijking van -/+0.75 tot -9D of +4D. Natuurlijk is niet alleen de sterkte van belang om te bepalen of u in aanmerking komt voor een behandeling, ook de dikte van het hoornvlies en eventuele andere (oog)afwijkingen zijn van belang.

Behandelmethoden:
Dr. Binkhorst Eye Center maakt bij ooglaseren gebruik van behandelingen met Femto Lasiktechniek en PRK-techniek. Bij vrijwel de meeste ooglaserbehandelingen die wij uitvoeren, gebruiken wij de Femto Lasiktechniek. Sinds 2014 wordt via de FemtoLasik techniek ook SMILE ooglaseren toegepast, de allernieuwste ooglaserbehandeling waarbij het maken van een flap overbodig is geworden.

De belangrijkste voordelen van de Femto Lasik techniek zijn:

  • snelle genezing;
  • pijnloos;
  • snel herstel van zicht; meestal na enkele uren.

Echter, niet iedereen komt in aanmerking voor een behandeling met lasiktechniek. Deze mensen (met bijvoorbeeld een dun hoornvlies of een hoornvliesafwijking) kunnen wij dan prima behandelen met de PRK-techniek.

Werkwijze:

Voor de behandeling
Tijdens een quickscan of vooronderzoek wordt meteen duidelijk of uw ogen in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode kan worden toegepast. Bij een positieve uitslag van het vooronderzoek kan er een afspraak gemaakt worden voor een behandeling in onze kliniek. Tussen het vooronderzoek en de behandeling zit altijd minimaal 1 week en de gegevens van het vooronderzoek zijn maximaal een half jaar geldig.

Behandeling
Een ooglaserbehandeling gebeurt altijd poliklinisch en duurt ongeveer 45 minuten. Bij de lasiktechniek maakt de oogchirurg met een verfijnd instrument een flapje in het hoornvlies dat aan één zijde vast blijft zitten. Om de laserbehandeling uit te voeren wordt dit flapje vervolgens iets opzij gelegd. Enkel met de SMILE methode is de werkwijze anders, waarbij er geen flap wordt gemaakt. Bij de PRK-techniek wordt het oppervlakkige cellaagje van het hoornvlies voorzichtig los geschraapt. Vervolgens wordt met de excimerlaser de gewenste sterkte aangebracht op het hoornvlies. Uw beide ogen worden tijdens dezelfde ingreep behandeld.

Na de behandeling
Na de behandeling krijgt u uitleg over de oogdruppels die u de eerste periode na de behandeling moet gebruiken. Ook krijgt u enkele richtlijnen mee waar u de eerste periode op moet letten. Daarna mag u naar huis, waarna wij aanraden een aantal uren rust te nemen. Zowel na het vooronderzoek als na de ooglaserbehandeling mag u niet zelf autorijden. De dag na de behandeling verwachten wij u terug in onze kliniek voor controle.

Kosten:
Voor onze tarieven: klik hier.
Verzekerden van CZ, OHRA en Delta Lloyd ontvangen bij ons 15% korting op de behandeling. Vraag bij uw zorgverzekering altijd of u recht heeft op een vergoeding voor refractiechirurgie, dit kan afhankelijk zijn van zorgverzekeraar en verzekeringspakket.

Meer informatie over ooglaseren en de diverse behandeltechnieken vindt u terug in de verschillende hoofdstukken op onze website, of klik hier voor de meest gestelde vragen. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen voor vragen en informatie!

Contact

Impressie

Korte impressie

Klik hierboven voor een korte impressie van dr. Binkhorst Eye Center.

Brochure