Prettig leven zonder contactlenzen, bril of leesbril.
dr. Binkhorst Eye Center
Klik hier voor meer reacties van patiënten

Presbyond Laser blended vision 

Door het ouder worden kunnen lichamelijke ongemakken optreden zoals presbyopie.
De natuurlijke lens in het oog is in mindere mate in staat om te focussen. Dit veroorzaakt moeilijkheden met het lezen en focussen op objecten dichtbij.
Door jarenlange onderzoeken en technische research zijn er nu behandelmethode beschikbaar voor deze afwijking. Laser Blended Vision is zo’n behandeling.

Laserblended vision combineert twee principes namelijk micro-monovision en sferische aberraties, waardoor een groter scherperdiepte gebied wordt gecreëerd om dichtbij comfortabeler te kunnen lezen, zonder dat dit ten koste gaat van de gezichtsscherpte veraf.

Het dominante oog wordt voornamelijk gebruikt voor veraf (en heeft ook een milde correctie voor nabij). Het niet dominante oog voornamelijk voor het lezen dichtbij (maar behoudt ook verzicht). Bij klassieke monovision, zoals we tot op heden toepasten, werd geen gebruik gemaakt van sferische aberratie. Het nadeel hiervan was dat het verschil van sterkte tussen de ogen soms erg groot was, waardoor dit storend kon zijn veraf.

Door gebruik te maken van sferische aberratie (dit is een instelling op de laser) combineren we het voordeel van het goed nabij zicht met een goed zicht veraf. De hersenen combineren deze beelden, waardoor zowel het verte- als het nabijbeeld scherper wordt weergegeven. Ook de tussenafstand is scherper, dus een pc en bureauwerk lukt zonder leesbril. 97% van de patiënten tolereert dit principe goed. Een ander voordeel ten opzichte van de oude monovision is dat het nauwelijks verlies geeft in het dieptezicht van de patiënten.

Het duurt ongeveer 3 maanden voor u helemaal aan deze nieuwe situatie gewend  Een nadeel kan zijn dat er iets contrastverlies is bij gedimd licht, u ziet vooral goed bij helder licht. Slechts in ongeveer 8 procent van de patiënten is er een klein verlies (10%) in gezichtsscherpte veraf ten opzichte van de maximale gezichtsscherpte die aanwezig was met contactlenzen of bril voor de behandeling. Mocht u, ondanks het vertrouwen wat we in deze methode hebben, niet goed kunnen wennen aan dit principe dan kunnen we u gerust stellen, het is een methode die volledig te herstellen is.

Contact

Impressie

Korte impressie

Klik hierboven voor een korte impressie van dr. Binkhorst Eye Center.

Brochure