Prettig leven zonder contactlenzen, bril of leesbril.
dr. Binkhorst Eye Center
Klik hier voor meer reacties van patiënten

SMILE OOGLASEREN

Smile ooglaseren (ReLEx Smile) is de allernieuwste laser techniek van Zeiss waarmee afwijkingen in het gezichtsvermogen op een niet ingrijpende manier gecorrigeerd worden. Het is een ooglaserbehandeling die het hoornvlies zo min mogelijk belast en de uitgebreide ervaring van de traditionele technieken combineert met superieure veiligheid. De Smile ooglaserbehandeling heeft talrijke innovatieve voordelen, is uiterst nauwkeurig en biedt een aanzienlijke groter comfort tijdens de behandeling in vergelijking tot reeds bestaande behandelingen.

Introductie - ReLEx Smile Ooglaseren:

 

Dr. Fernand De Wilde (Dr. Binkhorst Eye Center) over ReLEx Smile Ooglaseren: (Engelstalig)Hoe werkt ReLEx Smile Ooglaseren?

De software op de laser die in de klassieke femtolasik methode de flap maakte is dusdanig vernieuwd dat deze nu ook de kromming van het hoornvlies kan aanpassen, waardoor 1 laser de volledige behandeling kan uitvoeren.
Het is met een Smile ooglaserbehandeling niet meer nodig een flap te maken van het hoornvlies. Slechts een klein sneetje van ongeveer 2 mm gemaakt met de laser maakt het de chirurg mogelijk om de lens die dezelfde laser in het hoornvlies maakt te kunnen verwijderen. Dit ten opzichte van de in de klassieke lasikflap (vrijwel volledige cirkel met een doorsnede van 9.5 mm).Stappen ReLEx Smile Ooglaseren - De behandeling:


Stap 1:

Step 1 ReLex Smile


In één stap creëert de VisuMax femtosecond-laser een ultradun lensvormig schijfje,
genaamd lenticule, en een kleine toegang van 2 millimeter.

Dit schijfje dat de laser creëert, bevat de precieze waarden die de oogsterkte corrigeert.

 Stap 2:

Step 2 ReLex Smile
De chirurg verwijdert de lenticule door de kleine opening van 2 millimeter in het intacte hoornvlies. Alles gebeurt in een 
gesloten omgeving, doordat er geen flapje gemaakt hoeft te worden. Bij ReLEx Smile ooglaseren blijven de buitenste lagen van het hoornvlies intact. 

 

 Stap 3:

Step 3 ReLex Smile


Met een klein instrumentje wordt het ultradunne schijfje verwijderd. Het hoornvlies verandert hierdoor van vorm, met als resultaat dat de lichtbrekingsfout van het oog wordt gecorrigeerd.

 

 


 

Voordelen ReLEx Smile Ooglaseren:

  • Pijnloze behandeling, die minder belastend is voor het oog
  • Geen flap meer benodigd
  • Veiliger door minimale incisie, het hoornvlies blijft stabieler van vorm na de ingreep (de biomechanische functie van het hoornvlies wordt hierdoor minimaal beïnvloed)
  • Minder droogte na de behandeling; door de kleine incisie worden minder zenuwvezels beschadigd
  • Geen plooitjes in het hoornvlies, de buitenste lagen van het hoornvlies blijven bijna volledig intact
  • U kunt meestal binnen enkele dagen zonder risico sporten en werken
  • Nog snellere stabiliteit van uw gezichtsscherpte (binnen 2 tot 3 weken)

 


 Geïnteresseerd?


Bent u geïnteresseerd in een ReLEx Smile ooglaserbehandeling? Klik hier voor een gratis Quickscan!
Contact

Impressie

Korte impressie

Klik hierboven voor een korte impressie van dr. Binkhorst Eye Center.

Brochure