Prettig leven zonder contactlenzen, bril of leesbril.
dr. Binkhorst Eye Center
Klik hier voor meer reacties van patiënten

De behandeling bij lensimplantatie

Op de behandeltafel wordt een tweede verdoving in het oog gedruppeld. Via een slangetje in uw neus krijgt u wat zuurstof toegediend. Op deze manier kunt u tijdens de ingreep rustig ademhalen. Na het plaatsen van een steriele doek over uw gezicht en een ooglidsperder om knipperen te voorkomen, wordt een kleine incisie (snede) van 2.2 mm in het hoornvlies gemaakt.

Nu kan de behandeling beginnen. De chirurg maakt hiervoor een ronde opening in het kapsel aan de voorkant van de lens. Door deze opening brengt hij een uiterst klein zuigbuisje in dat ultrasoon trilt. Op deze manier verpulvert hij de lens zodat deze kan worden weggezogen. Deze techniek staat bekend onder de naam phaco-aspiratie techniek. Daarbij staat fakos voor lens en aspiratie verwijst naar het opzuigen van de lensinhoud. De lens wordt verwijderd met de allernieuwste ICE technologie van Allergan.

Zodra het lenskapsel leeg is, wordt de nieuwe implantlens geplaatst. Het sneetje hoeft niet gehecht te worden. Dit heelt uit zichzelf.

De hele ingreep verloopt pijnloos en duurt ongeveer 30 minuten. 

Contact

Impressie

Korte impressie

Klik hierboven voor een korte impressie van dr. Binkhorst Eye Center.

Brochure