Home » Bijziendheid

.

Bijziendheid

 

Bijziendheid (ook wel myopie genoemd) is een oogafwijking waarbij u moeite heeft om dingen op afstand scherp te zien. U heeft hierdoor problemen met zaken zoals autorijden, sporten of televisie kijken.

Bijziendheid komt wereldwijd veel voor, zowel bij volwassenen als bij kinderen. De lichtstralen komen in het oog via het hoornvlies en gaan via de pupil naar de ooglens. De ooglens heeft een platte bolvorm. Zowel het hoornvlies als de ooglens breken de lichtstralen. Daardoor komen achter de ooglens de lichtstralen samen in één punt.

Bij ‘normale’ ogen vallen de lichtstralen precies samen op het netvlies, achter in het oog. Hierdoor ontstaat er één helder beeld. Is iemand bijziend, dan komen de lichtstralen samen vóór het netvlies. Op het netvlies zelf ontstaat dan een wazig beeld, waardoor u onscherp ziet.

Vaak wordt bijziendheid optisch gecorrigeerd met een bril of contactlenzen, al vanaf jonge leeftijd. Echter, wij kunnen ons voorstellen dat dit de nodige ongemakken met zich meebrengt, en dan bieden wij bij Dr. Binkhorst Eye Center wellicht een oplossing voor u!

Bijziendheid corrigeren met een ooglaserbehandeling

Een duurzame oplossing voor uw ogen, zonder bril of contactlenzen

Bijziendheid corrigeren via refractiechirurgie (ooglaseren of lensimplantatie) is mogelijk in het geval van bijziendheid tussen -0,75 tot -10 D (dioptrie).

In onze oogkliniek gebruiken wij, afhankelijk van de dikte van het hoornvlies, de ooglasermethoden: ReLEx Smile, FemtoLasik of PRK-Lasek.
In geval van zeer hoge bijziendheid (meer dan -10 D) biedt lensimplantatie met voorzetlenzen vaak een goede oplossing.

Illustratie: Oog met bijziendheid (myopie) voor de behandeling
Illustratie: Oog zonder bijziendheid, of na een eventuele oogbehandeling
Is een permanente oplossing iets voor u?

Hoe zou uw leven zijn zonder bril of contactlenzen!

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan. Onze optometrist doet een oogmeting om te beoordelen of wij uw bijziendheid kunnen corrigeren door middel van een ooglaserbehandeling of lensimplantatie.

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 16.00u
Dinsdag: 8.30u – 16.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u *
Donderdag: 8.30u – 16.00u
Vrijdag: 8.30u – 16.00u
* enkel telefonisch

Volg ons op Social Media