Home » Lensimplantatie

.

Lensimplantatie

Een goede oplossing voor uw zichtprobleem met een implantlens

 

Lensimplantatie kan een goede oplossing bieden bij hoge bijziendheid of verziendheid, of als u een multifocale oplossing wenst voor uw zichtprobleem zonder nog langer een leesbril nodig te hebben. Bij dr. Binkhorst Eye Center behandelden we inmiddels duizenden mensen door middel van deze ingreep.

De behandeling bestaat uit de implantatie van een kunststof lens in het oog. Implantlenzen kunnen in twee categorieën worden ingedeeld: voorzetlenzen en vervanglenzen.

 

Bij een lensimplantatie wordt onder plaatselijke verdoving een kleine opening gemaakt in het oog en wordt uw eigen ooglens vervangen door een permanente kunstlens (Clear Lens Extraction), of er wordt een kunstlens geplaatst voor de eigen lens.

De ingreep vindt poliklinisch plaats en duurt ongeveer een half uur.
Nadien zult u geen last van pijnklachten hebben. Doorgaans worden beide ogen op hetzelfde behandelmoment geopereerd, tenzij er aanleiding is om dit op verschillende momenten te doen.

 

Wat heeft u nodig? Voorzetlenzen of vervanglenzen?

Afhankelijk van uw situatie, adviseren wij u over de beste keuze!

Lensimplantatie kan worden toegepast met een voorzetlens of een implantlens. We leggen u hieronder uit wat de belangrijkste kenmerken zijn en in welke gevallen er doorgaans voor een bepaald type lens gekozen wordt.

Voorzetlenzen

Een voorzetlens is een lens die in het oog wordt geïmplanteerd, vóór de eigen ooglens. Uw eigen ooglens blijft dus gewoon behouden en uw ogen worden uiterst nauwkeurig gecorrigeerd op scherpte. Dit zorgt voor goed zicht in de verte.

Voorzetlenzen zijn geschikt voor personen tussen de 20 en 55 jaar en is uitermate geschikt voor jonge mensen met hoge sterktes en/of hoge cilinders in het oog, waarbij een ooglaserbehandeling niet mogelijk is.

Tijdens een vooronderzoek zullen de optometrist en oogarts beoordelen of uw ogen geschikt zijn voor voorzetlenzen. Er wordt onder andere bepaald of er voldoende ruimte in uw oog is om voorzetlenzen te plaatsen. Daarnaast is deze behandeling is omkeerbaar; indien noodzakelijk of gewenst kan de voorzetlens later weer uit het oog gehaald worden.

 

Voorzetlenzen

Lees meer over onze mogelijkheden op gebied van voorzetlenzen

Vervanglenzen

Vervanglenzen, zoals de naam als zegt, vervangt uw natuurlijke ooglens door een kunstlens. Een andere naam voor deze behandeling is PRELEX (Presbyopic Lens Exchange) of RLE (Refractive Lens Exchange).

Deze vorm van refractiechirurgie passen wij voornamelijk toe bij personen vanaf 50 jaar. Bij ouderdom wordt de ooglens stugger en ontstaan daardoor vaak leesklachten.

Er is een breed assortiment aan vervanglenzen, waarmee u ook op oudere leeftijd zonder bril of lenzen scherp kunt zien. De meest gebruikte vervanglens is de multifocale kunstlens, deze corrigeert het zicht op verschillende afstanden tegelijk. Een leesbril is voor deze personen vanaf dat moment verleden tijd. Daarnaast bieden vervanglenzen een goede oplossing bij staar (cataract).

Vervanglenzen

Lees meer over onze mogelijkheden op gebied van vervanglenzen

Catalys

Bij Dr. Binkhorst Eye Center kunt u uw lensvervangende operatie nog veiliger, sneller en preciezer laten uitvoeren door te kiezen voor een operatie met het Catalys Precision Laser System. Hiermee kiest u voor de allerbeste techniek die momenteel mogelijk is.

Catalys is een innovatie in de oogheelkunde, waarmee een lensvervangende operatie lasergestuurd wordt uitgevoerd. Deze techniek wordt sinds 2014 succesvol toegepast. De behandeling combineert een FemtoSecond laser, 3D-beeldvorming, geavanceerde software en innovatieve functies die de operatie nog nauwkeuriger en preciezer maakt dan iedere andere vergelijkbare operatiemethode.

CATALYS

Lees meer over onze mogelijkheden met Catalys voor lensvervanging

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 16.00u
Dinsdag: 8.30u – 16.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u
Donderdag: 8.30u – 16.00u
Vrijdag: 8.30u – 16.00u

Volg ons op Social Media