Home » Lensimplantatie » Catalys

.

Catalys

Lasergestuurde lensimplantatie, de allerbeste techniek die er momenteel bestaat.

Bij Dr. Binkhorst Eye Center kunt u uw lensvervangende operatie nog veiliger, sneller en preciezer laten uitvoeren door te kiezen voor een operatie met het Catalys Precision Laser System. Hiermee kiest u voor de allerbeste techniek die momenteel mogelijk is.

Wat is Catalys

Catalys is een innovatie in de oogheelkunde, waarmee een lensvervangende operatie lasergestuurd wordt uitgevoerd. Deze techniek wordt sinds 2014 succesvol toegepast. De behandeling combineert een FemtoSecond laser, 3D-beeldvorming, geavanceerde software en innovatieve functies die de operatie nog nauwkeuriger en preciezer maakt dan iedere andere vergelijkbare operatiemethode.

Hoe werkt Catalys

Traditioneel wordt bij een lensvervangende operatie door de oogchirurg handmatig een incisie gemaakt, het voorkapsel geopend en de natuurlijke lens vergruisd. Daarna wordt een kunstlens in de kapselruimte geïnjecteerd.

Met Catalys kiest u voor de meest veilige techniek die mogelijk is. Dit is uiteraard een fijne gedachte, aangezien het tenslotte om uw ogen gaat!

Tijdens een Catalys-behandeling wordt de menselijke hand vrijwel volledig uitgeschakeld en vervangen door een fijne laser die extreem nauwkeurig te werk gaat, om met uiterste precisie de meest uitdagende handelingen van een lensvervangende operatie lasergestuurd uit te voeren. Dit minimaliseert zowel het risico op een menselijke fout als het risico op een eventuele infectie.

De meerprijs van Catalys bij een lensimplantatie met vervanglenzen is €850 per oog.

Bij dr. Binkhorst Eye Center hebben we reeds duizenden mensen geholpen met lensimplantatie, met uitstekende resultaten.

Een lensvervangende operatie met Catalys, stap voor stap uitgelegd

De ingreep duurt slechts een 10-tal minuten en is volkomen pijnloos.

Een Catalys behandeling bestaat feitelijk uit 3 stappen, welke hieronder worden omschreven:

Voorbereiding:
Wij ontvangen u, samen met degene die u begeleidt en met u terug naar huis rijdt, in ons behandelcentrum in Drongen (BE), zo’n 40 minuutjes rijden vanaf Terneuzen. Na aankomst krijgt u alvast een oogdruppel toegediend, die u pupil maximaal zal verwijden. Dit is noodzakelijk om de operatie succesvol uit te kunnen voeren. U krijgt tevens een kalmerend tabletje, wat u helpt om de behandeling rustig aan te vangen.

Stap 1:
U neemt plaats op de behandeltafel onder de laser, waarna u een verdovende oogdruppel krijgt toegediend en waarna een soort contactlensje op het oog wordt gelegd.

Stap 2:
De oogarts vult het contactlensje met water en dan focust u gedurende 1 minuut op het rode lichtpunt in het laserapparaat. De infrarood lichtlaser werkt geluidloos en pijnloos en heeft tijdens deze minuut de nodige incisies gemaakt, de cornea gecorrigeerd, een ronde opening in het lenszakje gemaakt en de lenskern in kleine fragmentjes verdeeld.

Stap 3:

De behandeltafel waarop u ligt draait zodat u onder de microscoop plaatsneemt. De oogarts spoelt het lenszakje en plaatst de nieuwe kunstlens in uw oog, door een mini-incisie van 2,4 millimeter.

Na de behandeling:

Na afloop van de ingreep krijgt u oogdruppels toegediend en u krijgt een beschermende bril. In de eerste uren na de behandeling zullen uw ogen wat branderig aanvoelen, waarbij u om de 15 minuten met kunsttranen mag druppelen. ’s Avonds druppelt u tevens met antibiotica en ontstekingsremmers, die beiden als oogdruppels worden verstrekt.

De beschermende bril houdt u op tot de volgende ochtend, waar u een controle afspraak heeft in onze kliniek in Terneuzen. Omdat het zicht nog wat wazig zal zijn op dat moment, wat volkomen normaal is, adviseren wij u om niet zelf met de auto te rijden maar te zorgen voor iemand die u kan begeleiden.

Komen uw ogen in aanmerking voor lensimplantatie met Catalys?

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan!

Onze optometrist doet een oogmeting om te beoordelen welke vorm van refractiechirurgie mogelijk is voor uw situatie.

Heeft u vragen over lensimplantatie met Catalys?

We kunnen het ons voorstellen dat u na het lezen van de informatie op onze website nog een aantal vragen heeft over lensimplantatie met Catalys. Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij u verder kunnen helpen!

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 16.00u
Dinsdag: 8.30u – 16.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u *
Donderdag: 8.30u – 16.00u
Vrijdag: 8.30u – 16.00u
* enkel telefonisch

Volg ons op Social Media