Home » Lensimplantatie » Voorzetlenzen

.

Lensimplantatie met voorzetlenzen

Een goede oplossing bij een hoge sterkte of cilinder in het oog

 

Wat is een voorzetlens

Een voorzetlens is een lens die in het oog wordt geïmplanteerd, vóór de eigen ooglens. Uw eigen ooglens blijft dus gewoon behouden en uw ogen worden uiterst nauwkeurig gecorrigeerd op scherpte. Dit zorgt voor goed zicht in de verte.

Voor wie is lensimplantatie met voorzetlenzen doorgaans geschikt

Voorzetlenzen zijn geschikt voor personen tussen de 20 en 55 jaar en is uitermate geschikt voor jonge mensen met hoge sterktes en/of hoge cilinders in het oog, waarbij een ooglaserbehandeling niet mogelijk is.

Tijdens een vooronderzoek zullen de optometrist en oogarts beoordelen of uw ogen geschikt zijn voor voorzetlenzen. Er wordt onder andere bepaald of er voldoende ruimte in uw oog is om voorzetlenzen te plaatsen.

Wat kan ik verwachten van een behandeling bij het implanteren van voorzetlenzen?

Bij deze vorm van lensimplantatie wordt onder plaatselijke verdoving een kleine opening gemaakt in het oog en wordt er een kunstlens geplaatst voor de eigen lens.

De ingreep vindt poliklinisch plaats en duurt ongeveer een half uur.
Nadien zult u geen last van pijnklachten hebben. Doorgaans worden beide ogen op hetzelfde behandelmoment geopereerd, tenzij er aanleiding is om dit op verschillende momenten te doen.  Desgewenst is deze behandeling is omkeerbaar; indien noodzakelijk of gewenst kan de voorzetlens later weer uit het oog gehaald worden.

Bij dr. Binkhorst Eye Center hebben we reeds duizenden mensen geholpen met lensimplantatie, met uitstekende resultaten.

Veelgestelde vragen over lensimplantatie met voorzetlenzen

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over lensimplantatie met voorzetlenzen

In welke gevallen kan een voorzetlens een oplossing bieden?
  • U bent jonger dan 55 jaar
  • U heeft een oogafwijking die tussen de -8.00 en -20.00 ligt, of tussen de +2.00 en +14.00 ligt, of een cilinderafwijking met een maximum van 7.50 dioptrie.
  • U voldoet aan de algemene voorwaarden, maar ooglaseren is in uw geval niet mogelijk.
Welke type voorzetlenzen worden gebruikt?
Dr. Binkhorst Eye Center werkt met diverse soorten voorzetlenzen, maar voornamelijk met de ICL-lens. Afhankelijk van uw ogen adviseert en bespreekt onze oogarts de meest geschikte lens voor uw situatie.
Welk resultaat mag ik verwachten?
Het resultaat van een lensimplantatie is blijvend. De lens kan uw leven lang mee. In ongeveer 5% van de gevallen is het resultaat met alleen een implantaatlens nog niet 100% optimaal.

Het kan zijn dat u in dat geval een bijbehandeling met laser nodig heeft om helemaal scherp te zien. Er is ook een minimale kans dat de correctie u niet bevalt. Een lensimplantatie is omkeerbaar,  de implantaatlens kan altijd weer verwijderd worden.

Hoe snel genezen mijn ogen na de behandeling en kan ik mijn gebruikelijke routine hervatten?
Na een voorzetlensimplantatie moet u 4 weken oogdruppels gebruiken om uw behandelde oog  te beschermen. In principe kunt u binnen 24 uur weer goed zien en uw normale ritme oppakken. Na ongeveer 6 weken is uw zicht stabiel. Door de behandeling van één oog per keer kunt u eventueel wel een tijdelijke onbalans ervaren, tot het moment van de behandeling van het tweede oog.
Is lensimplantatie veilig en wat zijn de risico's?
Lensimplantatie is erg veilig. Het werkt technisch gezien precies hetzelfde als een staaroperatie, de meest uitgevoerde medische ingreep ter wereld. De risico’s zijn dus klein, maar net als bij elke medische ingreep zijn ze er wel.

Geïmplanteerde vervanglenzen brengen eventueel een aantal beperkingen en bijverschijnselen met zich mee. Deze verminderen aanzienlijk binnen 3 tot 12 maanden, maar verdwijnen soms niet helemaal. Alleen uw oogarts kan u de individuele risico’s en mogelijke bijwerkingen uitleggen en bepalen of een lensimplantaat de aangewezen optie is voor u.

Wat is het tarief van lensimplantatie met voorzetlenzen bij dr. Binkhorst Eye Center?
Een lensimplantatie met voorzetlenzen kost tussen de €2.700 en €2.950 per oog (tussen de €5.400 en €5.900 voor beide ogen).

Alle nacontroles in het eerste jaar na de behandeling zijn hierbij inbegrepen, evenals een eventuele reststerkte behandeling in de eerste twee jaar na de behandeling.

Het behandeltraject bij dr. Binkhorst Eye Center

Van quickscan tot nazorg, u bent in goede handen!

Een lensimplantatie bij dr. Binkhorst Eye Center kent verschillende stappen en fasen.
Hieronder wordt toegelicht hoe het behandelingstraject er stap voor stap uit ziet.

De gratis quickscan
Om snel te weten of wij uw oogklachten kunnen verhelpen, bieden wij vrijblijvend een gratis quickscan aan. De quickscan is een kort onderzoek (ca. 25 minuten), waarbij we de noodzakelijke metingen doen om te bepalen of u in aanmerking komt voor één van de behandelingen op gebied van ooglaseren en lensimplantatie.
Indien u dit vooraf met ons bespreekt, kunnen wij bij een eventuele positieve uitslag direct het uitgebreide vooronderzoek verrichten. Natuurlijk is het ook mogelijk hiervoor een nieuwe afspraak te maken.
Het vooronderzoek
Het oogheelkundig en optometrisch vooronderzoek is het startpunt van een behandeling bij Dr. Binkhorst Eye Center. Dit vooronderzoek wordt uitgevoerd door een HBO-gediplomeerde optometrist en een van onze oogartsen. Het vooronderzoek bestaat uit een reeks aan diverse metingen en scans van uw ogen. Aan de hand van dit uitgebreide onderzoek (ca. 1,5 uur) kunnen wij bepalen welke vorm van refractiechirurgie voor u wenselijk is.

Het resultaat van het vooronderzoek wordt na afloop door de oogarts met u besproken, evenals welke behandeling voor u het meest geschikt is.

De behandeling

U wordt ontvangen in ons behandelcentrum in Drongen (BE), zo’n 40 minuutjes rijden vanaf Terneuzen. Dit is ons behandelcentrum, waar we onze laserbehandelingen, lensimplantatie en cataract operaties uitvoeren.  Na aankomst krijgt u een verdovende oogdruppel en eventueel een kalmerend tabletje. Vervolgens kan de voorzetlens in uw oog geïmplanteerd worden, zoals het tijdens het vooronderzoek samen met u besproken en bepaald is. De oogarts vertelt u tijdens de ingreep welke stappen hij uitvoert, zodat u op de hoogte bent van het verloop van de behandeling. De behandeling is minimaal invasief en vrijwel pijnloos en duurt in totaal ca. 30 minuten, inclusief voorbereiding.

De nazorg

Na de behandeling mag u direct naar huis. U krijgt een beschermende bril mee voor de eerste dag en de daarop volgende nachten. Ook geven we u een schema voor de druppelmedicatie (antibioticadruppels, ontstekingsremmende druppels en kunsttranen) die u gedurende de eerste periode gebruikt.

We zien u graag terug in onze kliniek in Terneuzen voor de eerste controle, binnen enkele dagen na behandeling. Vervolgens worden er controlemomenten ingepland naargelang het herstel van uw ogen volgens de beoordeling van onze optometrist of oogarts.

Komen uw ogen in aanmerking voor lensimplantatie met voorzetlenzen?

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan!

Onze optometrist doet een oogmeting om te beoordelen welke vorm van refractiechirurgie mogelijk is voor uw situatie.

Heeft u vragen over lensimplantatie met voorzetlenzen?

We kunnen het ons voorstellen dat u na het lezen van de informatie op onze website nog een aantal vragen heeft over lensimplantatie met voorzetlenzen. Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij u verder kunnen helpen!

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 16.00u
Dinsdag: 8.30u – 16.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u *
Donderdag: 8.30u – 16.00u
Vrijdag: 8.30u – 16.00u
* enkel telefonisch

Volg ons op Social Media