Home » Nieuws » Tips bij tranende en droge ogen

Tips bij tranende en droge ogen.

Veel mensen herkennen het, het regelmatig last hebben van tranende ogen! Dit komt meestal voor in de ochtend of bij wind en kou! In dit artikel geven we je een aantal tips om het te minimaliseren of op te lossen 🙂

Alvast een geruststelling, je hoeft je niet direct grote zorgen te maken. Je ogen tranen namelijk niet voor niks. Dat je ogen beginnen te tranen, betekent over het algemeen alleen maar dat ze zichzelf goed beschermen tegen uitdroging en bacteriën.

Maar we kunnen ons heel goed voorstellen dat het niet fijn is om hier regelmatig last van te hebben. Zeker als vrouw is het natuurlijk niet handig om met uitgelopen mascara je werk of een feestje te verschijnen…..

We willen je daarom een klein beetje op weg helpen met een aantal tips:

1. Draag een zonnebril.

Als het zonnetje schijnt, zet dan een zonnebril op! Naast dat een zonnebril je ogen beschermt tegen de zon, beschermt het je ogen ook deels tegen de wind!

2. Gebruik oogdruppels.

Een oorzaak van tranen kunnen droge of vermoeide ogen zijn. Gebruik in dat geval een goede oogdruppel en druppel regelmatig je ogen om ze vochtig te houden! Oogdruppels kun je bij iedere drogist of apotheek halen.

3. Gebruik hypo-allergene make-up.  (speciaal voor vrouwen 😉 )

Tranende ogen zou eventueel ook aan je make-up kunnen liggen. Je kunt wellicht reageren op de allergenen die in je oog make-up verwerkt zijn, die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Kortom, probeer eens een tijdje hypoallergene make-up en kijk of dat helpt.

4. Maak een afspraak bij uw huisarts of bij een oogarts.

Heb je blijvend veel last van tranende ogen? Het is dan verstandig om dit te laten bekijken door uw huisarts of door een oogarts of optometrist. In onze kliniek bekijken we uw ogen en oogproblemen tijdens een consult. In het geval van droge ogen, kunnen we uw problemen wellicht verhelpen met een speciale behandeling voor droge ogen.

Bekijk hier informatie over droge ogen en het behandelen van droge ogen.

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 15.00u
Dinsdag: 8.30u – 15.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u
Donderdag: 8.30u – 15.00u
Vrijdag: 8.30u – 12.00u

Volg ons op Social Media