Home » Nieuws » Bezoek aan ESCRS-congres in Milaan

Bezoek aan ESCRS-congres in Milaan.

Van 16 tot en met 20 september 2022 werd het 40e ESCRS-congres gehouden, dit jaar in Milaan. Namens onze kliniek waren oogarts Fernand De Wilde en optometrist Astrid van Os aanwezig, om kennis, informatie en inpspiratie te delen én op te doen op het gebied van hun specialismen.

Een kort verslag van optometrist Astrid van Os:

ESCRS is een afkorting van de European Society of Cataract and Refractive Surgeons. Het ESCRS werd in 1991 opgericht om onderwijs en onderzoek op het gebied van implantaat- en refractieve chirurgie te bevorderen en de studie en praktijk van de oogheelkunde te stimuleren. ESCRS streeft naar bevordering en ondersteuning van onderzoek op het gebied van intraoculaire lensimplantatie en refractieve chirurgie en de verspreiding van de nuttige resultaten daarvan. ESCRS heeft meer dan 7.500 leden uit 130 landen wereldwijd.

Na 2 jaar het grootste Europese congres in ons vakgebied online gevolgd te hebben tijdens de Corona periode, was het dit jaar gelukkig opnieuw mogelijk om elkaar weer fysiek te ontmoeten. En wel in de prachtige stad Milaan, in het Allianz MiCo (Milano Convention Centre).

Ervaringen van over de hele wereld

Verschillende ervaringen van behandelingen en behandeltechnieken worden gedeeld door oogartsen van over de hele wereld. Ook onze eigen oogarts Dr. Fernand De Wilde was hierbij en leverde hieraan zijn bijdrage. Aanvullend was de sessie “live surgery” extra interessant voor ons om te volgen.

Aandacht voor implantlenzen

Zoals ieder jaar het geval is, staat het berekenen van de sterkte van implantlenzen volop in de belangstelling tijdens het congres. We willen graag dat iedere patiënt zo dicht mogelijk bij het geplande doel uitkomt. Daarom delen we graag kennis met elkaar.

Een grote beurs met de nieuwste innovaties op het gebied van oogheelkunde

In de grote exhibition hal van het beursgebouw, konden we volop informatie krijgen over allerlei soorten implantlenzen en apparatuur. De meest innovatieve technieken en oplossingen werden hier gepresenteerd. De leveranciers van onze eigen apparatuur waren hier uiteraard ook prominent aanwezig.

Aandacht voor duurzaamheid

Wat dit jaar als nieuw thema prominente aandacht kreeg, was duurzaamheid in de medische wereld. Niet alleen in de oogheelkunde produceren we veel afval maar ieder specialisme wordt geacht hierover na te denken en zich te verbeteren.

Vol kennis en inspiratie terug aan de slag

Geïnspireerd door alle opgedane kennis, inspiratie en nieuwe ontwikkelingen, zijn we afgelopen woensdag weer aan het werk gegaan. Zodat we onze kennis en kunde maximaal kunnen inzetten aan onze cliënten, zodat zij zonder bril of contactlenzen door het leven kunnen gaan.

 

 

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 15.00u
Dinsdag: 8.30u – 15.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u
Donderdag: 8.30u – 15.00u
Vrijdag: 8.30u – 12.00u

Volg ons op Social Media