Home » Nieuws » Update: Coronavirus

Update: Coronavirus

Wijzigingen met ingang van 28 april 2020.

Hervatting oogzorg vanaf 28 april 2020

Naar aanleiding van de laatste persconferentie van de Nederlandse overheid, waarbij de maatregelen per 28 april 2020 werden gecommuniceerd, heeft Dr. Binkhorst Eye Center besloten om als zorgverlener naast de noodzakelijke zorg ook de reguliere werkzaamheden terug te hervatten*.

Dit geldt voor alle bezoeken en afspraken zoals: quickscans, vooronderzoeken, medische consulten, controle-afspraken en medische ingrepen (ooglaserbehandelingen, lensimplantaties en cataract).

* We starten onze werkzaamheden zorgvuldig en op een aangepaste wijze, o.a. met meer tijdsruimte tussen de afspraken om onze apparatuur te kunnen desinfecteren en te voorkomen dat teveel personen zich tegelijkertijd in onze kliniek bevinden.

We blijven de richtlijnen en adviezen van het RIVM opvolgen, binnen de mogelijkheden van de uitvoering van ons werk.

Een veilig gevoel door huisvesting op zelfstandige locatie

Onze oogkliniek is gevestigd in de Zeeland Kliniek, een omgeving waar enkele zelfstandige aanbieders van medische zorg gehuisvest zijn.

De kans dat onze cliënten met zieke of besmette personen in aanraking komen tijdens een bezoek aan onze kliniek zien wij als beperkt. Dit, aangezien wij geen mensen met ziekteverschijnselen onderzoeken en behandelen in onze kliniek. Aan de hand hiervan schatten wij het risico dan ook in als aanvaardbaar om onze werkzaamheden te kunnen hervatten.

Maatregelen om risico’s te beperken

Om risico’s zo veel mogelijk te beperken, hebben wij diverse maatregelen getroffen in onze zorgverlening:

*Onze zorgverleners dragen tijdens het werk een mondkapje, ter bescherming van onze cliënten.

*Heeft u klachten zoals koorts, hoesten of benauwdheid, dan verzoeken we u om niet naar onze kliniek te komen. Ook als een gezinslid deze klachten heeft, geldt hetzelfde verzoek. Voor het verplaatsten van uw afspraak kunt u contact met ons opnemen.

* Indien het niet noodzakelijk is om met een ‘begeleider’ (partner, familielid of bekende) onze kliniek te bezoeken, vragen wij u om alleen te komen. Bij twijfel hierover, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

* Enkel cliënten worden momenteel toegelaten in de onderzoeksruimtes. Begeleiders worden verzocht om zoveel mogelijk buiten de kliniek te wachten indien mogelijk, om het aantal personen in de kliniek en wachtruimte te beperken.

* Wij vragen u om minimaal 1,5 meter afstand te bewaren van onze medewerkers en overige aanwezigen in de kliniek. (In geval van een oogmeting, -onderzoek of behandeling is dit niet mogelijk, enkel hierop maken wij een uitzondering).

We vragen u vriendelijk om bovenstaande maatregelen te respecteren. Bedankt voor uw begrip en uw medewerking.


Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Wilt u een afspraak inplannen voor een afspraak, consult of behandeling? Neem dan contact met ons op om de mogelijke data en mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast staan we voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0117 – 44 0390 of via mail: info@eyecenter.nl

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 15.00u
Dinsdag: 8.30u – 15.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u
Donderdag: 8.30u – 15.00u
Vrijdag: 8.30u – 12.00u

Volg ons op Social Media