Home » Nieuws » Update: Coronavirus

Update: Coronavirus

Wijzigingen aangepast per dinsdag 13 oktober 2020

Reizen voor een behandeling in onze Belgische behandelcentra in Drongen of Sint-Martens-Latem toegestaan, zonder concequenties m.b.t. quarantaine of registratieplicht.

Naar aanleiding van de laatste maatregelen die zowel de Nederlandse als Belgische overheid heeft genomen omtrent reizen en verblijven in het buitenland, hebben wij de impact beoordeeld in relatie tot de behandelingen in onze Belgische behandelcentra.

De conclusie is dat u zonder extra maatregelen, formulieren of quarantaine verplichting naar onze behandelcentra in België kunt voor uw oogbehandeling.

De hoofdreden hiervoor is dat onder een ‘verblijf’ wordt verstaan minimaal 48 uur (wat bij uw behandeling niet van toepassing is).

Dit wordt onderbouwd en bevestigd op de website van de Rijksoverheid (zie hier).

Lees hier de belangrijkste punten:

De Belgische overheid heeft Nederland de kleur rood gegeven, behalve de provincie Zeeland (die heeft oranje).

De maatregelen voor inwoners uit Zeeland:

  • Reizigers uit deze provincie krijgen het advies om waakzaam te zijn voor coronabesmettingen. Zij hoeven geen testen te overleggen of in quarantaine te gaan.
  • Reizigers die naar België reizen met een verblijf van LANGER dan 48 uur moeten een Passenger Locator Form invullen met daarin een zelfbeoordelingsformulier.

Uw behandeling vindt plaats op 1 dag, dus de regel van 48 uur is hier niet van toepassing.

Cliënten die buiten Zeeland wonen, vallen in risicogebied ‘rood’ volgens de Belgische overheid. Voor deze mensen geldt:

  • Reizigers die voor een noodzakelijke reis naar België reizen met een verblijf van LANGER dan 48 uur moeten een Passenger Locator Form invullen met daarin een zelfbeoordelingsformulier.
  • Na beoordeling als hoog-risico contact, moeten reizigers uit deze provincies verplicht na aankomst in zelfquarantaine gaan en verplicht na 5 dagen een test laten afnemen.

Echter, gezien een ooglaserbehandeling of lensoperatie altijd op 1 dag plaatsvindt, gelden deze maatregelen niet. Het resultaat is dat u gewoon naar België mag reizen, zonder dat dit enige concequenties voor u heeft.

Bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies#anker-coronavirus

Hervatting en continuering oogzorg bij Dr. Binkhorst Eye Center.

Naar aanleiding van de persconferentie van de Nederlandse overheid, waarbij de maatregelen per 28 april 2020 werden gecommuniceerd, heeft Dr. Binkhorst Eye Center besloten om als zorgverlener naast de noodzakelijke zorg ook de reguliere werkzaamheden terug te hervatten.

Dit geldt voor alle bezoeken en afspraken zoals: quickscans, vooronderzoeken, medische consulten, controle-afspraken en medische ingrepen (ooglaserbehandelingen, lensimplantaties en cataract).

We blijven de richtlijnen en adviezen van het RIVM opvolgen, binnen de mogelijkheden van de uitvoering van ons werk.

Een veilig gevoel door huisvesting op zelfstandige locatie

Onze oogkliniek is gevestigd in de Zeeland Kliniek, een omgeving waar enkele zelfstandige aanbieders van medische zorg gehuisvest zijn.

De kans dat onze cliënten met zieke of besmette personen in aanraking komen tijdens een bezoek aan onze kliniek zien wij als beperkt. Dit, aangezien wij geen mensen met ziekteverschijnselen onderzoeken en behandelen in onze kliniek. Aan de hand hiervan schatten wij het risico dan ook in als aanvaardbaar om onze werkzaamheden te kunnen hervatten.

Maatregelen om risico’s te beperken

Om risico’s zo veel mogelijk te beperken, hebben wij diverse maatregelen getroffen in onze zorgverlening:

*Onze zorgverleners dragen tijdens het werk een mondkapje, ter bescherming van onze cliënten.

*Heeft u klachten zoals koorts, hoesten of benauwdheid, dan verzoeken we u om niet naar onze kliniek te komen. Ook als een gezinslid deze klachten heeft, geldt hetzelfde verzoek. Voor het verplaatsten van uw afspraak kunt u contact met ons opnemen.

* Indien het niet noodzakelijk is om met een ‘begeleider’ (partner, familielid of bekende) onze kliniek te bezoeken, vragen wij u om alleen te komen. Bij twijfel hierover, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

* Enkel cliënten worden momenteel toegelaten in de onderzoeksruimtes. Begeleiders worden verzocht om zoveel mogelijk buiten de kliniek te wachten indien mogelijk, om het aantal personen in de kliniek en wachtruimte te beperken.

* Wij vragen u om minimaal 1,5 meter afstand te bewaren van onze medewerkers en overige aanwezigen in de kliniek. (In geval van een oogmeting, -onderzoek of behandeling is dit niet mogelijk, enkel hierop maken wij een uitzondering).

We vragen u vriendelijk om bovenstaande maatregelen te respecteren. Bedankt voor uw begrip en uw medewerking.


Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Wilt u een afspraak inplannen voor een afspraak, consult of behandeling? Neem dan contact met ons op om de mogelijke data en mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast staan we voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0117 – 44 0390 of via mail: info@eyecenter.nl

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 15.00u
Dinsdag: 8.30u – 15.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u
Donderdag: 8.30u – 15.00u
Vrijdag: 8.30u – 12.00u

Volg ons op Social Media