Home » Ooglaseren » Laser Blended Vision

.

Leesbrilcorrectie met
Laser Blended Vision

Geschikt voor een beperkte doelgroep met ouderdomsverziendheid

 

Leesklachten bij ouder worden

Door het ouder worden kunnen lichamelijke ongemakken optreden zoals presbyopie. De natuurlijke lens in het oog is in mindere mate in staat om te focussen. Dit veroorzaakt moeilijkheden met het lezen en focussen op objecten dichtbij.  Door jarenlange onderzoeken en technische research zijn er nu behandelmethoden beschikbaar voor deze afwijking. Presbyond Laser Blended Vision is zo’n behandeling.

Wat is Laser Blended Vision

Laser Blended Vision combineert twee principes namelijk micro-monovision en sferische aberraties, waardoor een groter scherper/diepte gebied wordt gecreëerd om dichtbij comfortabeler te kunnen lezen, zonder dat dit ten koste gaat van de gezichtsscherpte veraf.

Het dominante oog wordt voornamelijk gebruikt voor veraf (en heeft ook een milde correctie voor nabij). Het niet dominante oog voornamelijk voor het lezen dichtbij (maar behoudt ook verzicht). Bij klassieke monovision, zoals we tot op heden toepasten, werd geen gebruik gemaakt van sferische aberratie. Het nadeel hiervan was dat het verschil van sterkte tussen de ogen soms erg groot was, waardoor dit storend kon zijn veraf.

Door gebruik te maken van sferische aberratie (dit is een instelling op de laser) combineren we het voordeel van het goed nabij zicht met een goed zicht veraf. De hersenen combineren deze beelden, waardoor zowel het verte- als het nabijbeeld scherper wordt weergegeven. Ook de tussenafstand is scherper, dus een pc en bureauwerk lukt zonder leesbril. 97% van de patiënten tolereert dit principe goed. Een ander voordeel ten opzichte van de oude monovision is dat het nauwelijks verlies geeft in het dieptezicht van de patiënten.

Welk resultaat kan ik verwachten na een leesbrilcorrectie?

Het duurt ongeveer 3 maanden voor u helemaal aan deze nieuwe situatie gewend  Een nadeel kan zijn dat er iets contrastverlies is bij gedimd licht, u ziet vooral goed bij helder licht. Slechts in ongeveer 8 procent van de patiënten is er een klein verlies (10%) in gezichtsscherpte veraf ten opzichte van de maximale gezichtsscherpte die aanwezig was met contactlenzen of bril voor de behandeling.

Mocht u, ondanks het vertrouwen en ervaring die we met deze methode hebben, toch niet goed kunnen wennen aan dit principe dan kunnen we u gerust stellen. Laser Blended Vision is een methode die volledig te herstellen is.

Presbyond Laser Blended Vision nader toegelicht

De PRESBYOND Laser Blended Vision behandeling die bij dr. Binkhorst Eye Center wordt uitgevoerd, wordt hieronder toegelicht in een korte video (Engelstalig) van onze leverancier Zeiss Medical.

Het behandeltraject bij dr. Binkhorst Eye Center

Van quickscan tot nazorg, u bent in goede handen!

Een Presbyond Laser Blended Vision behandeling bij dr. Binkhorst Eye Center kent verschillende stappen en fasen.
Hieronder wordt toegelicht hoe het behandelingstraject er stap voor stap uit ziet.

De gratis quickscan
Om snel te weten of wij uw oogklachten kunnen verhelpen, bieden wij vrijblijvend een gratis quickscan aan. De quickscan is een kort onderzoek (ca. 25 minuten), waarbij we de noodzakelijke metingen doen om te bepalen of u in aanmerking komt voor één van de behandelingen op gebied van ooglaseren en lensimplantatie.
Indien u dit vooraf met ons bespreekt, kunnen wij bij een eventuele positieve uitslag direct het uitgebreide vooronderzoek verrichten. Natuurlijk is het ook mogelijk hiervoor een nieuwe afspraak te maken.
Het vooronderzoek
Het oogheelkundig en optometrisch vooronderzoek is het startpunt van een behandeling bij Dr. Binkhorst Eye Center. Dit vooronderzoek wordt uitgevoerd door een HBO-gediplomeerde optometrist en een van onze oogartsen. Het vooronderzoek bestaat uit een reeks aan diverse metingen en scans van uw ogen. Aan de hand van dit uitgebreide onderzoek (ca. 1,5 uur) kunnen wij bepalen welke vorm van refractiechirurgie voor u wenselijk is.

Het resultaat van het vooronderzoek wordt na afloop door de oogarts met u besproken, evenals welke behandeling voor u het meest geschikt is.

De behandeling

U wordt ontvangen in ons ooglasercentrum in Drongen (BE), zo’n 40 minuutjes rijden vanaf Terneuzen. Dit is ons behandelcentrum, waar we onze laserbehandelingen, lensimplantatie en cataract operaties uitvoeren. Na aankomst in het ooglasercentrum, krijgt u een verdovende oogdruppel en eventueel een kalmerend tabletje. Vervolgens kan de Laser Blended Vision behandeling, zoals die tijdens het vooronderzoek besproken en bepaald is, uitgevoerd worden door de oogarts. De oogarts vertelt u tijdens de ingreep welke stappen hij uitvoert, zodat u op de hoogte bent van het verloop van de behandeling. De behandeling is minimaal invasief en vrijwel pijnloos en duurt in totaal ca. 30 minuten, inclusief voorbereiding.

De nazorg

Na de behandeling mag u direct naar huis. U krijgt een beschermende bril mee voor de eerste dag en de daarop volgende nachten. Ook geven we u een schema voor de druppelmedicatie (antibioticadruppels, ontstekingsremmende druppels en kunsttranen) die u gedurende de eerste periode gebruikt.

We zien u graag terug voor de eerste controle in onze kliniek in Terneuzen, binnen enkele dagen na behandeling. Vervolgens worden er controlemomenten ingepland naargelang het herstel van uw ogen volgens de beoordeling van onze optometrist of oogarts.

Veelgestelde vragen over Laser Blended Vision ooglaseren

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over ooglaserbehandeling met Laser Blended Vision.

Wat maakt Laser Blended Vision zo speciaal?
Met Laser Blended Vision is de behandeling op maat gemaakt voor elk oog. Hierbij wordt een overlappende zone (blended zone) gemaakt. Het maakt het voor uw beide ogen gemakkelijk om de beelden samen te voegen, zodat er een normaal binoculair zicht ontstaat en het scherp zicht op alle afstanden mogelijk maakt.
Hoe weet ik of mijn ogen geschikt zijn voor Laser Blended Vision?
Laser Blended Vision is enkel een mogelijkheid indien u ouderdomsverziendheid (presbyopie) heeft, en aan zeer specifieke eisen voldoet. Deze behandelingsvorm kan dan ook niet bij alle personen toegepast worden.

Zoals ook bij alle andere correctiemethoden voor het gezichtsvermogen het geval is, moet u een uitgebreid oogonderzoek ondergaan. De aard van uw afwijking, de kromming en dikte van het hoornvlies, en nog vele andere factoren spelen een rol. Ook zal uw tolerantieniveau voor monovisie en oculaire dominantie getest worden. Onze oogarts zal u persoonlijk advies geven na een uitgebreid vooronderzoek, of Laser Blended Vision een geschikte oplossing voor u biedt.

Kan ik met elk oog afzonderlijk op elke afstand scherp zien?
Met Laser Blended Vision wordt één oog gecorrigeerd voor volledig zicht op de lange en middel-lange afstand en wordt het andere oog gecorrigeerd om zich te concentreren op het middel-lange en korte bereik. Als gevolg hiervan kunt u na een Laser Blende Vision behandeling niet scherp zien op alle afstanden, indien u slechts één oog gebruikt. Met beide ogen bereikt u echter een scherp zicht op alle afstanden.
Hoe snel genezen mijn ogen na de behandeling en kan ik mijn gebruikelijke routine hervatten?
Elk genezingsproces verloopt anders. In de meeste gevallen is de gezichtsscherpte reeds één of twee dagen na de operatie zeer goed en stabiliseert deze binnen twee à drie weken.
Wat zijn de risico's
Zoals elke medische ingreep kan ook een Laser Blended Vision ooglaserbehandeling eventuele bijwerkingen hebben. Alleen uw arts kan u de individuele risico’s en mogelijke bijwerkingen uitleggen en bepalen of een behandeling met Smile de aangewezen optie is voor u.
Wat is het tarief van een Laser Blended Vision ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center?
Een Laser Blended Vision ooglaserbehandeling kost €1.950 per oog (€3.900 voor beide ogen).

Alle nacontroles in het eerste jaar na de behandeling zijn hierbij inbegrepen, evenals een eventuele reststerkte behandeling in de eerste twee jaar na de behandeling.

Komen UW ogen in aanmerking?

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan!

Onze optometrist doet een oogmeting om te beoordelen of ooglaseren of lensimplantatie een mogelijkheid is voor uw situatie.

Heeft u vragen over een leesbrilcorrectie met Laser Blended Vision?

We kunnen het ons voorstellen dat u na het lezen van de informatie op onze website nog een aantal vragen heeft over de Laser Blended Vision behandeling. Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij u verder kunnen helpen!

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 16.00u
Dinsdag: 8.30u – 16.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u
Donderdag: 8.30u – 16.00u
Vrijdag: 8.30u – 16.00u

Volg ons op Social Media