Home » Ooglaseren » Lasik ooglaseren

.

FemtoLasik ooglaseren

Al decennia lang een bewezen en veilige behandeltechniek

 

Wat is een FemtoLasik ooglaserbehandeling

FemtoLasik (ook bekend als Lasik) is een ooglaserbehandeling, waarbij gebruik gemaakt wordt van de femtosecond-laserapparatuur voor het maken van de flap in het hoornvlies. Met deze laser is het mogelijk om te behandelen, zonder dat er een mesje aan te pas komt.

Doordat de laser uiterst precies is, blijft de schade in de omliggende structuren van het oog beperkt en ontstaat er een egale dunne flap. Dit is een enorme vooruitgang ten opzichte van een handmatige ingreep, zoals een Lasik ooglaserbehandeling in het verleden werd uitgevoerd.

Voor wie is FemtoLasik geschikt

FemtoLasik wordt gekenmerkt door de snelle genezing en is voor bijna iedereen geschikt die in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. Uiteraard zijn er een aantal zaken waar u wel rekening mee dient te houden, welke wij met u bespreken tijdens een vooronderzoek. Tijdens het vooronderzoek kijkt de oogarts samen met u of deze behandeling voor uw ogen geschikt is.

FemtoLasik ooglaseren uitgelegd in 4 stappen

Een moderne lasertechniek die al jarenlang succesvol wordt toegepast

De FemtoLasik ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center bestaat uit vier stappen, die hieronder aan u worden uitgelegd.

Stap 1:
Met behulp van de femtosecond-laser maakt de oogarts een flap in het hoornvlies
(het epitheel).
Stap 2:
De flap kan door de oogarts eenvoudig opzij worden geschoven.
Stap 3:
Het oog wordt met de eximerlaser behandeld om tot het gewenste resultaat te komen.
Stap 4:
Door de precisie waarmee de flap is gemaakt, sluit de flap bij het terugplooien weer naadloos aan op het oog. Dit resulteert in een snelle genezing en een uitstekend eindresultaat.

Resultaat en risico’s

De langetermijnresultaten van een FemtoLasik-ooglaserbehandeling zijn voorspelbaar en stabiel. Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico’s. Ook bij ooglaseren kunnen er eventueel complicaties optreden, al is de kans hierop klein. Tijdens het vooronderzoek wordt u hierover volledig geïnformeerd door de oogarts.

De voordelen van FemtoLasik

Snel herstel van uw zicht
Door een zeer egaal snijvlak met flapranden die naadloos weer aansluiten op het oog, geneest het oog sneller dan bij andere vormen van ooglaseren.

Minder kans op complicaties
Het is veiliger om de flap te maken met de femtosecond-laser, dan met een mesje. Er wordt nauwkeuriger gewerkt, waardoor het risico op complicaties minder is.

Nagenoeg pijnloze behandeling
Een FemtoLasik-behandeling is nagenoeg pijnloos. De behandeling wordt dermate snel en nauwkeurig uitgevoerd, dat de patiënt dit niet als pijnlijk ervaart.

Het behandeltraject bij dr. Binkhorst Eye Center

Van quickscan tot nazorg, u bent in goede handen!

Een FemtoLasik ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center kent verschillende stappen en fasen.
Hieronder wordt toegelicht hoe het behandelingstraject er stap voor stap uit ziet.

De gratis quickscan
Om snel te weten of wij uw oogklachten kunnen verhelpen, bieden wij vrijblijvend een gratis quickscan aan. De quickscan is een kort onderzoek (ca. 25 minuten), waarbij we de noodzakelijke metingen doen om te bepalen of u in aanmerking komt voor één van de behandelingen op gebied van ooglaseren en lensimplantatie.
Indien u dit vooraf met ons bespreekt, kunnen wij bij een eventuele positieve uitslag direct het uitgebreide vooronderzoek verrichten. Natuurlijk is het ook mogelijk hiervoor een nieuwe afspraak te maken.
Het vooronderzoek
Het oogheelkundig en optometrisch vooronderzoek is het startpunt van een behandeling bij Dr. Binkhorst Eye Center. Dit vooronderzoek wordt uitgevoerd door een HBO-gediplomeerde optometrist en een van onze oogartsen. Het vooronderzoek bestaat uit een reeks aan diverse metingen en scans van uw ogen. Aan de hand van dit uitgebreide onderzoek (ca. 1,5 uur) kunnen wij bepalen welke vorm van refractiechirurgie voor u wenselijk is.

Het resultaat van het vooronderzoek wordt na afloop door de oogarts met u besproken, evenals welke behandeling voor u het meest geschikt is.

De behandeling

U wordt ontvangen in ons ooglasercentrum in Drongen (BE), zo’n 40 minuutjes rijden vanaf Terneuzen. Dit is ons behandelcentrum, waar we onze laserbehandelingen, lensimplantatie en cataract operaties uitvoeren. Na aankomst in het ooglasercentrum, krijgt u een verdovende oogdruppel en eventueel een kalmerend tabletje. Vervolgens kan de FemtoLasik ooglaserbehandeling, zoals die tijdens het vooronderzoek besproken en bepaald is, uitgevoerd worden door de oogarts. De oogarts vertelt u tijdens de ingreep welke stappen hij uitvoert, zodat u op de hoogte bent van het verloop van de behandeling. De behandeling is minimaal invasief en vrijwel pijnloos en duurt in totaal ca. 30 minuten, inclusief voorbereiding.

De nazorg

Na de behandeling mag u direct naar huis. U krijgt een beschermende bril mee voor de eerste dag en de daarop volgende nachten. Ook geven we u een schema voor de druppelmedicatie (antibioticadruppels, ontstekingsremmende druppels en kunsttranen) die u gedurende de eerste periode gebruikt.

We zien u graag terug in in onze kliniek in Terneuzen voor de eerste controle, binnen enkele dagen na behandeling. Vervolgens worden er controlemomenten ingepland naargelang het herstel van uw ogen volgens de beoordeling van onze optometrist of oogarts.

Veelgestelde vragen over FemtoLasik ooglaseren

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over een FemtoLasik ooglaserbehandeling

Hoe weet ik of mijn ogen geschikt zijn voor een FemtoLasik ooglaserbehandeling?
Zoals ook bij alle andere correctiemethoden voor het gezichtsvermogen het geval is, moet u een uitgebreid oogonderzoek ondergaan. De aard van uw afwijking, de kromming en dikte van het hoornvlies, en nog vele andere factoren spelen een rol. Onze oogarts zal u persoonlijk advies geven na een uitgebreid vooronderzoek.
Hoe snel genezen mijn ogen na de behandeling en kan ik mijn gebruikelijke routine hervatten?
Elk genezingsproces verloopt anders. In de meeste gevallen is de gezichtsscherpte reeds één of twee dagen na de operatie zeer goed en stabiliseert deze binnen twee à drie weken. Na een FemtoLasik ooglaserbehandeling kunt u meestal al na enkele dagen uw werkzaamheden hervatten.
Wat zijn de risico's
De langetermijnresultaten van een FemtoLasik-ooglaserbehandeling zijn voorspelbaar en stabiel. Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico’s. Ook bij ooglaseren kunnen er eventueel complicaties optreden, al is de kans hierop klein. Tijdens het vooronderzoek wordt u hierover volledig geïnformeerd door de oogarts.
Wat kost een FemtoLasik ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center?
Een Smile ooglaserbehandeling kost €1.700 per oog (€3.400 voor beide ogen).

Alle nacontroles in het eerste jaar na de behandeling zijn hierbij inbegrepen, evenals een eventuele reststerkte behandeling in de eerste twee jaar na de behandeling.

Komen UW ogen in aanmerking?

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan!

Onze optometrist doet een oogmeting om te beoordelen of ooglaseren of lensimplantatie een mogelijkheid is voor uw situatie.

Heeft u vragen over FemtoLasik ooglaseren?

We kunnen het ons voorstellen dat u na het lezen van de informatie op onze website nog een aantal vragen heeft over de FemtoLasik ooglaserbehandeling. Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij u verder kunnen helpen!

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 16.00u
Dinsdag: 8.30u – 16.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u *
Donderdag: 8.30u – 16.00u
Vrijdag: 8.30u – 16.00u
* enkel telefonisch

Volg ons op Social Media