Home » Ooglaseren » PRK ooglaseren

.

PRK ooglaseren

Een passende oplossing bij een dun hoornvlies of hoornvliesafwijking

 

Wat is een PRK ooglaserbehandeling

PRK is een afkorting van Photo Refractive Keratectomie. Bij een PRK-ooglaserbehandeling wordt het bovenste beschermlaagje van het hoornvlies (epitheel) voorzichtig weggehaald. Vervolgens wordt met de laser de gewenste correctie aangebracht in het hoornvliesoppervlak. Het epitheel groeit daarna op natuurlijke wijze weer aan, zodat uw oog weer beschermd zal zijn zoals voorheen.

Voor wie is een PRK ooglaserbehandeling geschikt

Een PRK ooglaserbehandeling is vooral geschikt wanneer door een hoornvliesafwijking of door een te dun hoornvlies een Smile of FemtoLasik behandeling niet mogelijk is. Ook wordt de PRK-ooglaserbehandeling toegepast bij patiënten die eerder een lensimplantatie gehad hebben. De behandeling is doorgaans geschikt voor personen met bijziendheid tot -8D, verziendheid tot +4D en cilindrische afwijking tot 6D.

PRK ooglaseren uitgelegd in 4 stappen

Minimaal invasief en uiterst precies, de beste combinatie.

De PRK ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center bestaat uit vier stappen, die hieronder aan u worden uitgelegd.

Stap 1:
Het oog wordt vooraf verdoofd met een verdovende oogdruppel.
Stap 2:
De oogarts verwijdert de bovenste beschermlaag van het hoornvlies (epitheel) door deze voorzichtig weg te schrapen, hierdoor wordt de tweede laag van het hoornvlies bereikt.
Stap 3:
De oogarts kan het oog nu met de laser behandelen, tot de voor u optimale sterkte gegenereerd is.
Stap 4:
Na de behandeling spoelt de oogarts uw hoornvlies en krijgt u een tijdelijke zachte contactlens over het hoornvlies, om het oog te beschermen en om het branderige gevoel te doen verminderen.

Herstel na een PRK ooglaserbehandeling

Na een PRK-ooglaserbehandeling voelen uw ogen enkele dagen branderig en pijnlijk aan, dit komt omdat de oppervlakte van uw hoornvlies nog niet helemaal genezen is. Ook uw zicht zal hierdoor deze dagen nog niet helemaal goed zijn. Wij raden daarom aan om na de behandeling een week vrij te nemen en autorijden te vermijden. Het zicht zal de volgende dag al voldoende zijn, maar de dagen en weken nadien steeds beter worden. Het volledige herstel duurt langer dan bij een FemtoLasik-laserbehandeling, maar het uiteindelijke eindresultaat is exact hetzelfde.

Resultaat en risico’s

De langetermijnresultaten van een PRK-ooglaserbehandeling zijn voorspelbaar en stabiel, op basis van onze jarenlange ervaring met deze behandeltechniek. Echter, geen
enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico’s. Ook bij ooglaseren kunnen er eventueel complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein. Tijdens het vooronderzoek wordt u hierover volledig geïnformeerd door de oogarts.

Het behandeltraject bij dr. Binkhorst Eye Center

Van quickscan tot nazorg, u bent in goede handen!

Een PRK ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center kent verschillende stappen en fasen.
Hieronder wordt toegelicht hoe het behandelingstraject er stap voor stap uit ziet.

De gratis quickscan
Om snel te weten of wij uw oogklachten kunnen verhelpen, bieden wij vrijblijvend een gratis quickscan aan. De quickscan is een kort onderzoek (ca. 25 minuten), waarbij we de noodzakelijke metingen doen om te bepalen of u in aanmerking komt voor één van de behandelingen op gebied van ooglaseren en lensimplantatie.
Indien u dit vooraf met ons bespreekt, kunnen wij bij een eventuele positieve uitslag direct het uitgebreide vooronderzoek verrichten. Natuurlijk is het ook mogelijk hiervoor een nieuwe afspraak te maken.
Het vooronderzoek
Het oogheelkundig en optometrisch vooronderzoek is het startpunt van een behandeling bij Dr. Binkhorst Eye Center. Dit vooronderzoek wordt uitgevoerd door een HBO-gediplomeerde optometrist en een van onze oogartsen. Het vooronderzoek bestaat uit een reeks aan diverse metingen en scans van uw ogen. Aan de hand van dit uitgebreide onderzoek (ca. 1,5 uur) kunnen wij bepalen welke vorm van refractiechirurgie voor u wenselijk is.

Het resultaat van het vooronderzoek wordt na afloop door de oogarts met u besproken, evenals welke behandeling voor u het meest geschikt is.

De behandeling

U wordt ontvangen in ons ooglasercentrum in Drongen (BE), zo’n 40 minuutjes rijden vanaf Terneuzen. Dit is ons behandelcentrum, waar we onze laserbehandelingen, lensimplantatie en cataract operaties uitvoeren. Na aankomst in het ooglasercentrum, krijgt u een verdovende oogdruppel en eventueel een kalmerend tabletje. Vervolgens kan de PRK ooglaserbehandeling, zoals die tijdens het vooronderzoek besproken en bepaald is, uitgevoerd worden door de oogarts. De oogarts vertelt u tijdens de ingreep welke stappen hij uitvoert, zodat u op de hoogte bent van het verloop van de behandeling. De behandeling is vrijwel pijnloos en duurt in totaal ca. 30 minuten, inclusief voorbereiding.

De nazorg

Na de behandeling mag u direct naar huis. U krijgt een beschermende bril mee voor de eerste dag en de daarop volgende nachten. Ook geven we u een schema voor de druppelmedicatie (antibioticadruppels, ontstekingsremmende druppels en kunsttranen) die u gedurende de eerste periode gebruikt.

We zien u graag terug in onze kliniek in Terneuzen voor de eerste controle, binnen enkele dagen na behandeling. Vervolgens worden er controlemomenten ingepland naargelang het herstel van uw ogen volgens de beoordeling van onze optometrist of oogarts.

Veelgestelde vragen over PRK ooglaseren

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over een PRK ooglaserbehandeling

Ik heb een dun hoornvlies, is ooglaseren toch mogelijk?
Indien u een dun hoornvlies heeft ofwel een hoornvliesafwijking, is de kans groot dat u niet in aanmerking komt voor een Smile of FemtoLasik ooglaserbehandeling. Een PRK behandeling kan hier de uitkomst bieden.
Hoe weet ik of mijn ogen geschikt zijn voor een PRK ooglaserbehandeling?
Zoals ook bij alle andere correctiemethoden voor het gezichtsvermogen het geval is, moet u een uitgebreid oogonderzoek ondergaan. De aard van uw afwijking, de kromming en dikte van het hoornvlies, en nog vele andere factoren spelen een rol. Onze oogarts zal u persoonlijk advies geven na een uitgebreid vooronderzoek.
Wat zijn de risico's?
De langetermijnresultaten van een PRK-ooglaserbehandeling zijn voorspelbaar en stabiel, op basis van onze jarenlange ervaring met deze behandeltechniek. Echter, geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico’s. Ook bij ooglaseren kunnen er eventueel complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein. Tijdens het vooronderzoek wordt u hierover volledig geïnformeerd door de oogarts.
Hoe snel genezen mijn ogen na de behandeling en kan ik mijn gebruikelijke routine hervatten?
Het herstel na een PRK-ooglaserbehandeling duurt langer dan bij een andere vorm van ooglaseren, omdat er aan de oppervlakte van uw oog is gewerkt. Uw zicht zal de dag na behandeling nog niet helemaal goed zijn, maar de dagen en weken nadien steeds beter worden. We adviseren om na de behandeling een week vrij te nemen om te herstellen. Het volledige herstel duurt langer dan bij een Smile of FemtoLasik ooglaserbehandeling, maar het uiteindelijke eindresultaat is exact hetzelfde.
Wat is het tarief van een PRK ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center?
Een PRK ooglaserbehandeling kost €1.500 per oog (€3.000 voor beide ogen).

Alle nacontroles in het eerste jaar na de behandeling zijn hierbij inbegrepen, evenals een eventuele reststerkte behandeling in de eerste twee jaar na de behandeling.

Komen UW ogen in aanmerking?

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan!

Onze optometrist doet een oogmeting om te beoordelen of ooglaseren of lensimplantatie een mogelijkheid is voor uw situatie.

Heeft u vragen over PRK ooglaseren?

We kunnen het ons voorstellen dat u na het lezen van de informatie op onze website nog een aantal vragen heeft over de PRK  ooglaserbehandeling. Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij u verder kunnen helpen!

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 16.00u
Dinsdag: 8.30u – 16.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u *
Donderdag: 8.30u – 16.00u
Vrijdag: 8.30u – 16.00u
* enkel telefonisch

Volg ons op Social Media