Home » Ooglaseren » SMILE ooglaseren

.

SMILE ooglaseren

De wereldwijd meest geavanceerde en veilige ooglaserbehandeling

 

Wat is SMILE ooglaseren?

SMILE ooglaseren (ReLEx SMILE) is de allernieuwste ooglaserbehandeling van Zeiss, waarmee afwijkingen in het gezichtsvermogen op een niet ingrijpende manier gecorrigeerd worden. Het is een ooglaserbehandeling die het hoornvlies zo min mogelijk belast en de uitgebreide ervaring van de traditionele technieken combineert met superieure veiligheid.

De SMILE ooglaserbehandeling heeft talrijke innovatieve voordelen, is uiterst nauwkeurig en biedt een aanzienlijke groter comfort tijdens de behandeling in vergelijking tot reeds bestaande behandelingen.

De voordelen van SMILE ooglaseren:

 

  • Pijnloos: U ervaart geen pijn tijdens de behandeling
  • Veilig: Geen flap meer benodigd en slechts een minimale incisie
  • Snel herstel: U kunt meestal binnen enkele dagen zonder risico’s werken en sporten
  • Snelle stabiliteit van uw gezichtsscherpte (binnen 2 tot 3 weken)
  • Minder droogte na de behandeling; door de kleine incisie worden minder zenuwvezels beschadigd

ReLEx SMILE ooglaseren uitgelegd in 3 stappen

Minimaal invasief en uiterst precies, de beste combinatie.

De SMILE ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center bestaat uit drie stappen, die hieronder aan u worden uitgelegd.

Stap 1:
In één stap creëert de VisuMax femtosecond-laser een ultradun lensvormig schijfje, genaamd lenticule, en een kleine toegang van 2 millimeter. Dit schijfje dat de laser creëert, bevat de precieze waarden die de oogsterkte corrigeert.
Stap 2:
De arts verwijdert de lenticule door de kleine opening van 2 millimeter in het intacte hoornvlies. Alles gebeurt in een gesloten omgeving, doordat er geen flapje gemaakt hoeft te worden. Bij ReLEx SMILE ooglaseren blijven de buitenste lagen van het hoornvlies intact. 
Stap 3:
Met een klein instrumentje wordt het ultradunne schijfje verwijderd. Het hoornvlies verandert hierdoor van vorm, met als resultaat dat de lichtbrekingsfout van het oog wordt gecorrigeerd. 

Het behandeltraject bij dr. Binkhorst Eye Center

Van quickscan tot nazorg, u bent in goede handen!

Een SMILE ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center kent verschillende stappen en fasen.
Hieronder wordt toegelicht hoe het behandelingstraject er stap voor stap uit ziet.

De gratis quickscan
Om snel te weten of wij uw oogklachten kunnen verhelpen, bieden wij vrijblijvend een gratis quickscan aan. De quickscan is een kort onderzoek (ca. 25 minuten), waarbij we de noodzakelijke metingen doen om te bepalen of u in aanmerking komt voor één van de behandelingen op gebied van ooglaseren en lensimplantatie.
Indien u dit vooraf met ons bespreekt, kunnen wij bij een eventuele positieve uitslag direct het uitgebreide vooronderzoek verrichten. Natuurlijk is het ook mogelijk hiervoor een nieuwe afspraak te maken.
Het vooronderzoek

Het oogheelkundig en optometrisch vooronderzoek is het startpunt van een behandeling bij Dr. Binkhorst Eye Center. Dit vooronderzoek wordt uitgevoerd door een HBO-gediplomeerde optometrist en een van onze oogartsen. Het vooronderzoek bestaat uit een reeks aan diverse metingen en scans van uw ogen. Aan de hand van dit uitgebreide onderzoek (ca. 1,5 uur) kunnen wij bepalen welke vorm van refractiechirurgie voor u wenselijk is.

Het resultaat van het vooronderzoek wordt na afloop door de oogarts met u besproken, evenals welke behandeling voor u het meest geschikt is.

De behandeling

U wordt ontvangen in ons ooglasercentrum in Drongen (BE), zo’n 40 minuutjes rijden vanaf Terneuzen. Dit is ons behandelcentrum, waar we onze laserbehandelingen, lensimplantatie en cataract operaties uitvoeren. Na aankomst in het ooglasercentrum, krijgt u een verdovende oogdruppel en eventueel een kalmerend tabletje. Vervolgens kan de Smile ooglaserbehandeling, zoals die tijdens het vooronderzoek besproken en bepaald is, uitgevoerd worden door de oogarts. De oogarts vertelt u tijdens de ingreep welke stappen hij uitvoert, zodat u op de hoogte bent van het verloop van de behandeling. De behandeling is minimaal invasief en vrijwel pijnloos en duurt in totaal ca. 30 minuten, inclusief voorbereiding.

De nazorg

Na de behandeling mag u direct naar huis. U krijgt een beschermende bril mee voor de eerste dag en de daarop volgende nachten. Ook geven we u een schema voor de druppelmedicatie (antibioticadruppels, ontstekingsremmende druppels en kunsttranen) die u gedurende de eerste periode gebruikt.

We zien u graag terug in onze kliniek in Terneuzen voor de eerste controle, binnen enkele dagen na behandeling. Vervolgens worden er controlemomenten ingepland naargelang het herstel van uw ogen volgens de beoordeling van onze optometrist of oogarts.

Veelgestelde vragen over SMILE ooglaseren

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over een SMILE ooglaserbehandeling

Wat maakt SMILE ooglaseren zo speciaal?
In tegenstelling tot andere oogprocedures met laserchirurgie wordt het hoornvliesweefsel niet verdampt met een eximerlaser. Bij ReLEx SMILE is de bewezen doeltreffende femtosecond-technologie de enige technologie die wordt gebruikt. Hiermee wordt een lenticule (kleine lens) gecreëerd binnen het intacte hoornvlies. Deze lenticule wordt verwijderd via een toegang die maar een paar millimeter groot is. Een uitgebreide incisie om een flap te creëren zoals bij Lasek is niet meer nodig. De techniek is mogelijk dankzij de nauwkeurigheid van de VisuMax femtosecondlaser van Zeiss.
Ook bij PRK of Lasek is er geen sprake van een flap. Wat is het verschil met SMILE?
Bij een PRK ooglaserbehandeling wordt de bovenste laag van het hoornvlies (het epitheel) manueel verwijderd. De diepere lagen van het hoornvlies komen bloot te liggen en worden vervolgens verdampt met een eximerlaser. De nadelen zijn dat de patiënt meer pijn heeft na de operatie, terwijl het genezingsproces en de stabilisatie van de gezichtsscherpte relatief lang duurt. PRK en Lasek worden niet aanbevolen voor de behandeling van ernstige vormen van bijziendheid. Het risico van littekenvorming (de zogenaamde ”haze”) is veel groter. ReLEx SMILE combineert de voordelen van PRK en Lasek (geen insnijding voor een flap) met die van Lasek en Femto-Lasek (minimaal ongemak en snel herstel van de gezichtsscherpte), maar heeft niet de nadelen ervan.
Hoe weet ik of mijn ogen geschikt zijn voor een SMILE behandeling?
Zoals ook bij alle andere correctiemethoden voor het gezichtsvermogen het geval is, moet u een uitgebreid oogonderzoek ondergaan. De aard van uw afwijking, de kromming en dikte van het hoornvlies, en nog vele andere factoren spelen een rol. Onze oogarts zal u persoonlijk advies geven na een uitgebreid vooronderzoek.
Hoe snel genezen mijn ogen na de behandeling en kan ik mijn gebruikelijke routine hervatten?
Elk genezingsproces verloopt anders. In de meeste gevallen is de gezichtsscherpte reeds één of twee dagen na de operatie zeer goed en stabiliseert deze binnen twee à drie weken. Na een PRK-behandeling kan het herstel tot drie maanden duren. Na een Smile ooglaserbehandeling kunt u meestal al na enkele dagen uw werkzaamheden hervatten.
Wat zijn de risico's
Zoals elke medische ingreep kan ook een SMILE ooglaserbehandeling eventuele bijwerkingen hebben. Alleen uw arts kan u de individuele risico’s en mogelijke bijwerkingen uitleggen en bepalen of een behandeling met Smile de aangewezen optie is voor u.
Wat kost een SMILE ooglaserbehandeling bij dr. Binkhorst Eye Center?
Een ReLEx SMILE ooglaserbehandeling kost €1.950 per oog (€3.900 voor beide ogen).

Alle nacontroles in het eerste jaar na de behandeling zijn hierbij inbegrepen, evenals een eventuele reststerkte behandeling in de eerste twee jaar na de behandeling.

Komen uw ogen in aanmerking?

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan!

Onze optometrist doet een oogmeting om te beoordelen of een SMILE ooglaserbehandeling een mogelijkheid is voor uw situatie.

Heeft u vragen over SMILE ooglaseren?

We kunnen het ons voorstellen dat u na het lezen van de informatie op onze website nog een aantal vragen heeft over de ReLEx SMILE ooglaserbehandeling. Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat wij u verder kunnen helpen!

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 16.00u
Dinsdag: 8.30u – 16.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u *
Donderdag: 8.30u – 16.00u
Vrijdag: 8.30u – 16.00u
* enkel telefonisch

Volg ons op Social Media