Home » Verziendheid

.

Verziendheid

Verziendheid (ook wel hypermetropie) genoemd) is een oogafwijking waarbij u moeite heeft om dingen dichtbij scherp te zien. Het zicht in de verte blijft vaak goed. De eerste tekenen van verziendheid zijn vermoeide ogen, concentratieverlies en hoofdpijn. Dit geeft problemen met zaken zoals lezen, precisiewerk en computeren.

Bij ‘normale’ ogen vallen de lichtstralen precies samen op het netvlies, achter in het oog. Hierdoor ontstaat er één helder beeld. Is iemand verziend, dan komen de lichtstralen samen achter het netvlies. Op het netvlies zelf ontstaat dan een wazig beeld, waardoor u onscherp ziet.

Door de ooglens boller te maken (accommoderen) kan het beeld toch af en toe scherp worden gesteld. Echter, u moet zich hiervoor ongewild extra inspannen om goed en scherp te kunnen zien.

Deze extra inspanning van uw oogspieren veroorzaken vaak moeheid en spanning, kortom een ongemakkelijk gevoel voor u en uw ogen.

Verziendheid kan optisch gecorrigeerd worden met een bril of contactlens met plus-sterkte. Echter, wij kunnen ons voorstellen dat dit de nodige ongemakken met zich meebrengt, en dan bieden wij bij Dr. Binkhorst Eye Center wellicht een oplossing voor u!

Verziendheid corrigeren met een ooglaserbehandeling

Een duurzame oplossing voor uw ogen, zonder bril of contactlenzen

Verziendheid corrigeren via ooglaseren is mogelijk in het geval van bijziendheid tussen +0,75 tot +4 D (dioptrie).
In onze oogkliniek gebruiken wij, afhankelijk van de dikte van het hoornvlies, de ooglasermethoden: FemtoLasik of PRK-Lasek.

In geval van hoge verziendheid (meer dan +4 D) biedt lensimplantatie met implant- of voorzetlenzen uitkomst.

Kortom, zowel bij lage als bij een complexe of hoge mate van verziendheid, kan refractiechirurgie een mogelijkheid zijn om zonder bril of contactlenzen weer scherp te kunnen zien.

Illustratie: Oog met verziendheid (hypermetropie) voor de behandeling
Illustratie: Oog zonder verziendheid, of na een oogbehandeling
Is een permanente oplossing iets voor u?

Hoe zou uw leven zijn zonder bril of contactlenzen!

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan. Onze optometrist doet een oogmeting om te beoordelen of wij uw verziendheid kunnen corrigeren door middel van een ooglaserbehandeling of lensimplantatie.

Adres & contactgegevens

Verlengde van Steenbergenlaan 29
4537 BB Terneuzen
T. +31 (0)117 440 390
E. info@eyecenter.nl

Openingsuren

Maandag: 8.30u – 16.00u
Dinsdag: 8.30u – 16.00u
Woensdag: 8.30u – 12.00u *
Donderdag: 8.30u – 16.00u
Vrijdag: 8.30u – 16.00u
* enkel telefonisch

Volg ons op Social Media